Hlavní obsah

Hokejisté si libují v luxusní kabině

PRAHA

Nejhezčí a největší v celé Sazka Areně je kabina české hokejové reprezentace, luxusní prostředí nabízí hráčům kýžené pohodlí. "Vypadá to tu perfektně a vybavení je skvělé," liboval si Jaroslav Špaček. "Na každém mistrovství mají domácí nejlepší šatny, tato odpovídá standardu NHL," doplnil další obránce František Kaberle.

Článek

Zázemí národního týmu tvoří přes deset místností, tou nejrozlehlejší je 12 metrů dlouhá a téměř devět metrů široká šatna, ale nechybí ani posilovna, masážní pokoje, sauna, bazén s vířivkou či odpočívárna, svůj vlastní pokoj mají i trenéři.

Když se hráči chystali na páteční trénink, zámečníci ještě montovali zámky na dveřích, přesto už je patrné komfortní zajištění týmu. "To je dobře. Kvůli soukromí zůstaneme v kabině po zápase klidně o hodinu déle. Na hotel nebudeme pospíchat," usmívá se Špaček a nejvíc si pochvaluje vířivku: "Jsem rád, že už je napuštěná. Každé ráno se do ní naložím."

Právě v kabině stráví hokejisté během šampionátu nejvíce času, i proto je její vybavení tolik důležité. "Do šatny chodím víc než dvě hodiny před zápasem, abych měl klid i dost času. První den jsme trochu bloudili při hledání cesty z haly, moc důležité je, že to máme blízko i na led," uvažuje Kaberle.

Jágrovým společníkem je Straka

Na modrých vstupních dveřích, které od střídačky dělí jen pár kroků, je už nalepen český státní znak. Přímo proti vchodu narazíte na místnost sloužící k úpravě hokejek či broušení bruslí. Dveře vpravo pak vedou do šatny.

Na zemi leží modrý koberec, který po straně lemuje červený.  Po obvodu tří stěn jsou rozmístěné kóje hráčů s výstrojí, každý hráč má svou jmenovku, takže zjistíte, že gólmani sedí vedle sebe a Jágrovým společníkem je Straka. Do stěny je zasazena i televize s velkou obrazovkou, pod ní skříňky se sadami dresů a hi-fi věží. Uprostřed je velký stůl, na něm leží lepící pásky na upevnění stulpen, tatranky, kelímky na kávu či energetický nápoj, jehož lahve jsou schované v ledničce.

Z hlavní šatny vede dlouhá chodba, napravo je posilovna se šesti rotopedy, činkami a žebřinami u stěny, ani tady nechybí televizní obrazovky. Vlevo vedou dveře na toalety a do sprch. Ty jsou propojeny s další místností, kde se nabízí různé možnosti vodní relaxace.

Naproti přes chodbu je odpočívárna. Místnost zatím zeje prázdnotou. "Tady máme objednané sedací soupravy a křesílka, kde si kluci budou moci dát kafíčko a přečíst noviny," prozrazuje kustod a masér Petr Bílek. Když chodbou pokročíte dál, nalevo vás čeká převlékárna se skříňkami na osobní věci hráčů a další dveře už vedou do masérny.

Gauč pro Růžičku

Naproti je místnost trenérů. Tam bude nyní mít hlavní slovo Slavomír Lener, v příští sezóně se tam stane šéfem kouč Slavie a reprezentační asistent Vladimír Růžička. "Máme to tu pěkné, v sezóně si sem ještě umístím gauč," směje se.Chodba končí skladem, kde mají maséři a kustodi složené věci. "Sklad je tak veliký, že ho ani plně nevyužijeme," říká Bílek.

Na tuzemské poměry velkoryse řešené vybavení a uspořádání kabiny nachází příznivý ohlas i u hráčů ze zámoří, kde jsou na podobné podmínky zvyklí. "Hlavně pro kluky, co neznají něco podobného z NHL, je to určitě hodně zajímavá hala. Především šatna je moc pěkná, zázemí máme perfektní, až na ty přísné bezpečnostní kontroly," přiznává i Jaromír Jágr.

Reklama

Související témata: