Hlavní obsah

Hadamczik pozval na první reprezentační kemp čtyři nováčky

Čtyři nováčky pozval trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik na úvodní přípravný kemp před mistrovstvím světa. Premiérovou pozvánku do národního týmu dostali obránci Tomáš Kudělka, Petr Zámorský a útočníci Petr Holík s Petrem Strapáčem. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Reprezentace se k první přípravě sejde v pondělí v Kravařích a Hadamczikovi by se na tréninku mělo hlásit 23 hráčů - dva brankáři, osm obránců a třináct útočníků. Všichni budou tvořit základ týmu, který se 6. a 7. dubna představí v Lotyšsku v úvodních zápasech turnaje Euro Hockey Challenge.

Poprvé od prosince 2007 by se v reprezentačním dresu mohl objevit útočník pražské Sparty Petr Tenkrát. Po delší době dostal pozvánku i zlínský Ondřej Veselý, jenž naposledy reprezentoval v dubnu 2008, nebo Pavel Kašpařík (duben 2009). Jen jeden start má na kontě Michal Birner z finského TPS Turku.

"Nominovali jsme hráče, kteří již nemají povinnosti v klubech," uvedl v tiskové zprávě Hadamczik. "Budou tvořit základ týmu, který sehraje dvojutkání Euro Hockey Challenge v Rize a cílem kempu proto bude především příprava pro zápasy s Lotyšskem. Stejně tak jsou v kempu hráči, kteří jsou kandidáty nominace na mistrovství světa, klubová sezona pro ně skončila, a proto je důležité, aby se udržovali v tréninkovém procesu."

Mimo hru je pro zranění Zbyněk Irgl z Dinama Minsk a Hadamczik bude čekat, zda se jeho stav zlepší a bude se moci ještě zapojit do přípravy. Nemůže počítat ani s Petrem Vránou z Chabarovsku. Obránce Jakub Nakládal, který léčil zlomenou zánártní kůstku, ve výběru nechybí.

V Kravařích bude národní tým příští týden trénovat do čtvrtka. Potom se opět sejde v úterý 3. dubna v Praze. Po zápasech v Rize se pak představí v dalších zápasech Euro Hockey Challenge s Německem v pátek 13. dubna a o den později v Českých Budějovicích. Potom čeští hokejisté přivítají ve středu 18. dubna v pražské O2 areně Slovensko, s nímž je čeká o dva dny později odveta v Bratislavě.

Generálkou na šampionát bude turnaj Euro Hockey Tour v Brně, kde se Češi utkají od 26. do 29. dubna se Švédskem, Finskem a Ruskem. Na mistrovství světa, které se hraje od 4. do 20. května, se vydají ve čtvrtek 3. května. V základní skupině narazí Hadamczikovi svěřenci postupně na Dánsko, Švédsko, Norsko, Lotyšsko, Itálii, Rusko a Německo.

Poprvé od prosince 2007 by se v reprezentačním dresu mohl objevit útočník pražské Sparty Petr Tenkrát. Po delší době dostal pozvánku i zlínský Ondřej Veselý, jenž naposledy reprezentoval v dubnu 2008, nebo Pavel Kašpařík (duben 2009). Jen jeden start má na kontě Michal Birner z finského TPS Turku.

Nominace hokejové reprezentace:
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha),
obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Petr Zámorský (Zlín), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.),
útočníci: Lukáš Kašpar, Kamil Kreps, Jiří Novotný (všichni Astana/KHL), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Petr Holík, Ondřej Veselý (oba Zlín), Lukáš Klimek, Petr Strapáč (oba Vítkovice), Martin Adamský (Třinec), Pavel Kašpařík (České Budějovice), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Michal Birner (Turku/Fin.).

Reklama