Hlavní obsah

Pavelec vyslyšel přání Winnipegu, na MS reprezentovat nebude

Praha
Aktualizováno

Další špatná zpráva pro kouče národního hokejového celku Aloise Hadamczika. Po Tomáši Vokounovi, který oznámil, že nepočítá s účastí na světovém šampionátu, se reprezentace na MS vzdal i Ondřej Pavelec. Brankář Winnipegu vyslyšel přání vedení zámořského celku, aby po náročné sezóně šampionát vynechal. Informoval o tom server tn.cz.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Brankář Ondřej Pavelec si na MS nezachytá.

Článek

„Jednání ještě nejsou uzavřená, ale klub Pavelcovi doporučil po sezóně rehabilitaci. Nic není zatím definitivní, budeme nadále s klubem jednat," řekl Sport.cz tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund ve středu dopoledne. K večeru se však Pavelcova absence na MS potvrdila.

„Těžko můžu jít proti vůli někoho, s kým chci vyjednávat o nové podobě smlouvy," doplnil 24letý brankář, jenž by rád ve Winnipegu získal delší kontrakt a zřejmě i za víc než 1,3 miliónu dolarů, které bral letos.

„Nemyslím, že by mně hrozily sankce, kdybych doporučení klubu neuposlechl," reagoval Pavelec s tím, že jde ale o jeho hokejovou budoucnost a nechce si neuváženým krokem komplikovat pozici. „Winnipeg je můj zaměstnavatel a majitel s manažerem jasné řekli, co by pro mne považovali za nejlepší," vysvětloval.

Pojede na zápas Manchesteru United

Na kontě má dva starty na světovém šampionátu a dvě medaile. V roce 2010 při debutu na turnaji v Německu kryl záda Tomáši Vokounovi a získal zlato. Loni v Bratislavě jako jednička pomohl k bronzu. "Na kluky určitě budu koukat a moc jim fandit. Jsou tam výborní hráči a poperou se o kvalitní výsledek. A moje plány? Letím domů, budu mít volno a asi bych se chtěl jet podívat do Anglie na fotbal. Mám rád Manchester United. Ale kdo ví, jak to všechno bude," doplnil Pavelec.

V zámoří brankáři, který byl jedním z nejvytíženějších v základní části NHL, doporučili odpočinek. „Přestože chtěl reprezentovat, dostal se v klubu před podpisem nové smlouvy pod značný tlak. Na rovinu mu řekli, že nejlepší řešení by pro něj bylo, aby na mistrovství nejel," uvedl Pavelcovou omluvou viditelně zaskočený Hadamczik. S gólmanem, který na loňském MS v Bratislavě pomohl vychytat bronz, počítal znovu na post jedničky.

Je to nesmysl, říká Hadamczik

Reprezentační trenér uvedl, že se jedná o pro něj nepochopitelný krok. "Z trenérského hlediska je to holý nesmysl. Kdyby Winnipeg postoupil do play off, tak by (Pavelec) stejně chytal další zápasy," řekl Hadamczik novinářům.

O tom, jak by vypadalo složení brankářské trojice bez Pavelce, zatím nechtěl trenér spekulovat. "Budeme se o tom bavit, až budeme znát definitivní rozhodnutí," uvedl trenér. S reprezentací se nyní připravují brankáři Jakub Kovář a Tomáš Pöpperle. V nejbližších hodinách by se k týmu měl připojit i Jakub Štěpánek, který by se při Pavelcově absenci mohl stát týmovou jedničkou.

Již dříve bylo jasno o neúčasti Tomáše Vokouna, který má navíc zdravotní potíže a jeho Washington čeká první kolo play off proti Bostonu. V Capitals působí také další český gólman Michal Neuvirth, jehož také trápí zranění a není jisté, zda do série zasáhne.

Reklama

Související témata: