Hlavní obsah

Slováci neztrácejí naději a stále věří ve společné pořádání MS za tři roky

Bratislava

Podle prezidenta Slovenského hokejového svazu Igora Nemečka stále existuje možnost, že mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2015 uspořádají Česká republika a Slovensko společně. "Šance jsou 50 na 50," uvedl Nemeček po návratu z kongresu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v Tokiu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští fanoušci vítají v Bratislavě stříbrné hokejisty.

Článek

Podle Nemečka by tato otázka měla být definitivně vyřešena do konce listopadu. Zatím platí, že IIHF přidělila organizaci MS 2015 České republice. "Společně s generálním sekretářem svazu Ottou Sýkorou jsme se v Tokiu sešli s nejvyššími představiteli českého hokeje. Otázka společné organizace MS je nadále otevřená," uvedl Nemeček.

Podle něj je Slovensko připraveno zorganizovat turnaj společně s Českou republikou. "Česká strana čeká na to, jak IIHF vyhodnotí premiérový šampionát organizovaný ve dvou zemích a také nový hrací systém turnaje, který měl premiéru v Helsinkách a Stockholmu," dodal Nemeček.

Pokud bude Slovensko spoluorganizátorem MS 2015, bude se společně s Českou republikou ucházet také o možnost pořádání MS 2020. Pokud se česká strana rozhodne organizovat šampionát v roce 2015 samostatně, Slováci se budou ucházet o pořádání šampionátu v roce 2018 nebo 2019.

Měla by Česká republika pořádat hokejové MS spolu se Slovenskem?
Ano
25,5 %
Ne
74,5 %
Celkem hlasovalo 14539 čtenářů.

Reklama

Související témata: