Hlavní obsah

Hokejová reprezentace má dalšího trenéra, gólmany nově povede Prusek

Praha

Se zajímavou změnou přichází před blížícím se světovým šampionátem v běloruském Minsku česká hokejová reprezentace. Vůbec poprvé v historii České republiky bude mít národní celek i trenéra gólmanů, kterým se stal Martin Prusek. Osmatřicetiletý brankář stejnou funkci vykonává od roku 2011 i v extraligových Vítkovicích.

Foto: hc-vítkovice.cz

Martin Prusek bude mít u hokejové reprezentace na starosti brankáře.

Článek

Na konci osmdesátých let působil u tehdejší československé reprezentace jako šéftrenér brankářů Jiří Holeček, na střídačce však během zápasů nestál. To se teď změní, Prusek doplní již dříve známé složení realizačního týmu, které dnes na svém jednání schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Hlavním trenérem byl potvrzen Vladimír Růžička, jeho asistenty pak Ondřej Weissmann s Jaroslavem Špačkem. Generálním manažerem zůstává Slavomír Lener.

Prusek, mistr světa z roku 1999, strávil většinu své hráčské kariéry ve Vítkovicích, v extralize si ještě krátce zachytal za Znojmo. V ruské lize oblékal dres Petrohradu, v Kontinentální lize pak Spartaku Moskva a lotyšské Rigy. Ostravský rodák působil i v zámořské NHL v Ottawě a Columbusu

Reklama