Hlavní obsah

Noví asistenti hokejové reprezentace: Paleček a Musil

PRAHA

Střídačka české hokejové reprezentace má zbrusu nové asistenty. Hlavnímu trenérovi Aloisi Hadamczikovi budou od nynějška nápomocni dosavadní kouč Liberce Josef Paleček a bývalý úspěšný obránce František Musil. Nová dvojice nahradí Ondřeje Weissmanna a Mojmíra Trličíka. kteří u mužstva skončili po olympijských hrách v Turíně, kde český tým získal bronzové medaile.

Foto: archiv

František Musil

Článek

Dvojici nových spolupracovníků si Hadamczik vybal sám a sdělil ji předsedovi Českého svazu ledního hokeje Vratislavu Kulhánkovi a šéfovi reprezentačního úseku Vladimíru Růžičkovi již ve čtvrtek. "My jsme to vzali jen na vědomí. Přesně, jak jsme se dohodli na výkonném výboru," řekl Kulhánek ČTK.

Ondřej Weissmann působil u reprezentačního týmu jako asistent už od května roku 2004, kdy si jej vybral později tragicky zesnulý Ivan Hlinka. Na střídačce zůstal i během působení Vladimíra Růžičky a příchodu Hadamczika, na letošních Švédských hrách vedl mužstvo dokonce jako hlavní trenér. Mojmíra Trličíka si k týmu přivedl Hadamczik po svém jmenování v květnu 2005.

Asistenty bývalí Pardubičáci

Josef Paleček prožil takřka celý svůj hokejový život v Pardubicích, kde se také po skončení hráčské kariéry postavil na střídačku jako trenér. U prvního týmu Pardubic pracoval mistr světa z roku 1972 s krátkými přestávkami až do roku 2003. Na podzim téhož roku převzal  56letý Paleček jako hlavní kouč mužstvo Liberce.

Jednačtyřicetiletý František Musil se s Palečkem v Pardubicích těsně minul. Zatímco křídelní útočník po sezóně 1979/80 odešel do Německa, Musil teprve v dalším ročníku bojoval o místo v prvním týmu. Řízný obránce hrál za Teslu do roku 1984, pak odešel na vojnu do Jihlavy a v roce 1986 emigroval do zámoří. V NHL hrál mistr světa z roku 1985 postupně za Minnesotu, Calgary, Ottawu a Edmonton. Hráčskou kariéru ukončil na sklonku sezóny 2001/02, kdy vypomáhal Jihlavě v play-off první ligy.

První akcí nového trenérského trojlístku bude dvojice přípravných zápasů proti Slovensku, které se uskuteční 19. dubna v Ostravě a o den později v Žilině. Poté budou následovat Švédské hokejové hry a zápas o konečné umístění v Euro Hockey Tour, které jsou na programu od 27. dubna do 1. května ve Stockholmu. Hadamczik, Paleček a Musil reprezentaci povedou i na světovém šampionátu v Lotyšsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.