Hlavní obsah

Paleček: Mám příjemné i zavazující pocity

LIBEREC

Hokejová reprezentace má od pátku nové asistenty. Hlavní kouč Alois Hadamczik si k sobě vybral Josefa Palečka a Františka Musila. Dosavadního trenéra Liberce Palečka šance pracovat v národním celku potěšila. "Bylo to velké překvapení, vůbec jsem to nečekal," řekl Paleček v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Trenér Josef Paleček.

Článek

Kdy jste dostal nabídku na asistentský post u hokejové reprezentace?

Ve čtvrtek odpoledne mě oslovil kouč Hadamczik. Bylo to pro mě velké překvapení, něco takového jsem vůbec nečekal. Vzal jsem si několik hodin na rozmyšlenou a večer jsem mu potvrdil, že nabídku beru. Prožívám příjemné, ale zároveň zavazující pocity. Být součástí trenérského týmu na mistrovství světa při obhajobě titulu je velkou výzvou a motivací.

Do jaké míry se s trenérem Hadamczikem znáte?

Řadu let jsme se potkávali jako trenéři v extralize a sehráli jsme proti sobě spoustu zápasů. Bylo to při mém působení v Pardubicích a Liberci, když Lojza Hadamczik stál během té doby na střídačce Vítkovic, Třince a Sparty.

Kvůli reprezentaci zřejmě měníte svoje plány?

Jistě, po libereckém vyřazení ve čtvrtfinále play-off jsem si chtěl od trénování a hokejového napětí trochu odpočinout, ale rád jsem to chystané volno zrušil.

Jaký bude váš první krok v nové roli?

V pondělí se sejdeme s realizačním týmem a všechno probereme. Ještě přesně nemám v hlavě plán akcí v přípravě na mistrovství světa. Je však jasné, že hned od úvodu reprezentačního bloku využijeme v přátelských zápasech i hráče z mužstev vyřazených ve čtvrtfinále extraligy.

Povedete i v příští sezóně Bílé Tygry Liberec?

To nezáleží jen na mě. Smlouva mi končí 30. dubna. A nepřísluší mi odhadovat, o jakých variantách při obsazení trenérských postů vedení klubu uvažuje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.