Hlavní obsah

Gudas nakonec na MS pojede! Frolík se z něj musel omluvit

Praha

Hokejový obránce Philadelphie Radko Gudas nakonec českou reprezentaci na květnovém mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem posílí. Generální manažer národního týmu Martin Ručinský potvrdil, že řízný zadák dnes prošel ve Flyers lékařskou prohlídkou. Ta naopak vystavila stopku útočníkovi Calgary Michaelu Frolíkovi, jenž se tak ze světového šampionátu omluvil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Philadelphie Radko Gudas se na MS nakonec představí.

Článek

„S Radkem jsem byl v kontaktu od konce základní části NHL a věděl jsem, že měl v závěru zdravotní problémy včetně otřesu mozku. Pořád mi ale opakoval, že na mistrovství světa chce strašně moc jet, záležet ale bude na lékařské prohlídce," řekl v pátek večer generální manažer národního týmu Martin Ručinský pro Sport.cz.

„Bezprostředně po posledním utkání NHL sice od lékařů zelenou nedostal, dnes ale absolvoval další prohlídku, kterou už prošel," potěšilo Ručinského.

Gudas tak může rozšířit sbírku tří odehraných zápasů za národní tým, které si připsal v roce 2014 na zimních olympijských hrách v Soči.

K národnímu týmu se připojí příští týden v Českých Budějovicích, stejně jako jeho klubový spoluhráč z Philadelphie Jakub Voráček, Jakub Kindl z Floridy a duo útočníků Magnitogorsku Jan Kovář, Tomáš Filippi. Češi tak na MS v Paříži zatím mají jisté čtyři posily z NHL - kromě Gudase, Voráčka a Kindla ještě gólmana Petra Mrázka, jenž s nároďákem trénuje od tohoto týdne.

Kouč národního týmu Josef Jandač naopak nemůže počítat s útočníkem Calgary Michaelem Frolíkem. Majitel bronzu z MS z let 2011 a 2012 neprošel zdravotní prohlídkou. „Michal projevil zájem nás posílit, jenže dlouhou dobu má problémy se zápěstím. Teď s ním byl na magnetické rezonanci a je podezření na vlasovou zlomeninu," vysvětlil Ručinský.

Reklama

Související témata: