Hlavní obsah

Sáblíková už trénuje v Brazílii! Pojede nakonec olympijský závod?

Praha

Trénuje v Riu, olympijská atmosféra se jí dotýká, nicméně cyklistka Martina Sáblíková prožívá zvláštní okamžiky. Odcestovala do Brazílie a neví, jestli se vůbec zapojí do bojů pod pěti kruhy. Přesto se česká sportovkyně rozhodla letět do Brazílie s trenérem Petrem Novákem a trénovat na místě. Přitom bude čekat na zvláštní panel Mezinárodní sportovní arbitráže CAS zasedající přímo v dějišti her, který by mohl její start na blížícím se závodě umožnit.

Foto: Sport.cz

Martina Sáblíková v přípravě na olympijskou časovku v Riu. Vyjde to?

Článek
Fotogalerie

Prezident Zeman kritizoval cyklistický svaz kvůli Sáblíkové

„Martině jsme předložili veškerá fakta i možné varianty dalšího vývoje, které jsou k dispozici na základě našeho jednání s předsedou Českého olympijského výboru (ČOV) Jiřím Kejvalem, sportovním ředitelem Martinem Doktorem a předsedou Legislativní komise ČOV Janem Šťovíčkem," uvedl David Trávníček, předseda představenstva agentury SPORT INVEST Marketing, která sportovkyni zastupuje.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení podstupuje nejen fyzickou, ale také psychickou zátěž. Ona neví, může jen věřit. Dokonce se za ní postavil před pár týdny i prezident Miloš Zeman. „Je mi líto, že tady není Martina Sáblíková (na oficiálním představení české výpravy), nemohu si odpustit poznámku o neschopnosti českého cyklistického svazu," řekl na plénu Zeman. Sáblíková dlouhé týdny žila v domnění, že pojede do Ria jako cyklistka, ale špatná interpretace pravidel přinesla současné komplikace.

Fotky z Ria jako důkaz

"Všem, kteří se podílejí na současných jednáních i všem těm, kteří mi drží palce, bych chtěla moc poděkovat. Bez této podpory bych se už naděje na start v Brazílii dávno vzdala," okomentovala své rozhodnutí devětadvacetiletá závodnice. To byla ještě v Čechách. Teď je v Brazílii a čeká. Na svém facebookovém účtu zveřejnila fotografie z tréninku.

„Pro tým Sáblíkové jsme zařídili ubytování a možnosti tréninku úplně mimo Rio, aby mohla v klidu trénovat. Samozřejmě jsme ve spojení," citoval server rozhlas.cz šéfa české výpravy Martina Doktora.

Česká závodníce není členkou oficiální české výpravy a bez potřebné akreditace si nemůže zatrénovat na trati olympijské časovky.

Reklama

Související témata: