Hlavní obsah

Diskařku Cechlovou čeká olympijské finále, Kozlíkovou bodovačka

PEKING

Diskařka Věra Cechlová bude v pondělí v Pekingu házet v olympijském finále. Devětadvacetiletá reprezentantka splnila v pátek kvalifikační limit hned prvním hodem a ráda by si stejně počínala i v bojích o medaile. Medailové ambice bude mít z českých sportovců v jedenáctý den her také Lada Kozlíková v cyklistické bodovačce, teoretickou šanci na bronz živí jachtařky Lenka Šmídová s Lenkou Mrzílkovou.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Diskařka Věra Cechlová

Článek

Vedle Cechlové se v odpoledním atletickém programu v Ptačím hnízdě představí i Roman Novotný, první český dálkař ve finále OH od roku 1936. Dopoledne čekají rozběhy překážkáře Stanislava Sajdoka a Petra Svobodu, semifinále na dlouhých překážkách Zuzanu Hejnovou. Vrcholem atletického pondělí by mělo být finále běhu na 800 metrů žen a také tyčka, v níž bude útočit na obhajobu aténského triumfu a možná i na světový rekord ruská suverénka Jelena Isinbajevová.

Na cyklistickém oválu bude o svou první olympijskou medaili bojovat dlouhodobě nejlepší Češka Lada Kozlíková. Tu po osmém místě ve stíhacím závodě čeká bodovačka, na niž se v přípravě soustředila.

Ve hře o medaili jsou znovu jachtařky

Téměř ztracenou medailovou naději znovu v sobotu oživily jachtařky Šmídová s Mrzílkovou, jež vyhrály v třídě 470 poslední rozjížďku základní části a do finále postoupily z šestého místa. Před poslední jízdou, jež se boduje dvojnásobně, ztrácejí na bronzovou pozici jedenáct bodů.

Nevyzpytatelný závod čeká v pondělí triatlonistky Vendulu Frintovou a Lenku Zemanovou, v kategorii do 105 kg se představí jediný český vzpěrač na hrách Libor Wälzer.

OLYMPIÁDA ON-LINE NA SPORT.CZ
Sledujte aktuální dění na OH v Pekingu!

Po skončení zlatého uragánu Michaela Phelpse bude bazén v Vodní kostce patřit něžnému pohlaví, začíná totiž soutěž synchronizovaných plavkyň za účasti českého dua Soňa Bernardová, Alžběta Dufková. Po soutěži družstev zahajují stolní tenisté kvalifikace dvouhry, v akci bude Dana Hadačová.

Finalistky pozná fotbalový turnaj žen, vzejdou ze semifinálových duelů Brazílie - Německo a Japonsko - USA. Čtyři sady medailí budou k mání ve sportovní gymnastice při cvičení na nářadích a trampolíně.

Češi v akci na LOH 2008 - 18. srpna (středoevropské časy):
ATLETIKA
3:24Muži, 400 m - rozběhy (Götz)
4:05Muži, 200 m - rozběhy (Vojtík)
4:50Ženy, kladivo - kvalifikace (Ledvinová)
5:10Muži, 110 m překážek - rozběhy (Sajdok, Svoboda)
13:00Ženy, disk - finále (Cechlová)
14:00Muži, dálka - finále (Novotný)
14:52Ženy, 400 m př. - semifinále (Hejnová)
TRIATLON
4:00Ženy - finále (Frintová, Radová-Zemanová)
STOLNÍ TENIS
4:45Ženy, dvouhra - kvalifikace (Hadačová)
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
9:00Dvojice, povinné figury - kvalifikace (Bernardová, Dufková)
VZPÍRÁNÍ
9:30Muži - do 105 kg (Wälzer)
DRÁHOVÁ CYKLISTIKA
10:30Ženy, bodovací závod - finále (Kozlíková)
JACHTING
Ženy, 470 - finále (Mrzílková, Šmídová)

Reklama