Hlavní obsah

Brazilští volejbalisté Ricardo, Emanuel neobhájí olympijské zlato

PEKING

Brazilští plážoví volejbalisté Ricardo a Emanuel neobhájí zlaté olympijské medaile z Atén. Vítězové 32 turnajů Světového okruhu ve středu v semifinále podlehli svým krajanům Marciu Araujovi a Fabiu Luizovi a budou hrát o bronz. Mistři světa z roku 2005 porazili světové šampióny z roku 2003 po setech 22:20 a 21:18.

Článek

Ve druhém semifinále splnili roli favoritů Američané Todd Rogers a Philip Dalhausser, kteří si snadno poradili s brazilskými rodáky v gruzínském dresu Renatem Gomesem a Jorgem Terceirem. Úřadující mistři světa zvítězili v jednom z nejkratších zápasů olympijského turnaje za 42 minut 21:11 a 21:13.

Američané mohou získat na písku obě zlaté medaile, neboť ve finále ženské soutěže budou ve čtvrtek obhajovat prvenství Kerri Walshová a Misty Mayová-Treanorová. Muži se utkají o cenné kovy o den později.

Nechtěli plýtvat energií

"Ve druhém setu už jsme sundali nohu z plynu. Vedli jsme o deset bodů a nebyl důvod plýtvat energií, když nás čeká další zápas," uvedl Rogers po hladké výhře nad naturalizovanými Gruzínci.

Marcio Araujo s Fabiem Luizem nepodávali v předchozích zápasech v Pekingu přesvědčivé výkony, ale na své slavné krajany se vytáhli. "Nesměli jsme si připustit, že na druhé straně kurtu jsou právě oni. To by bylo příliš psychicky náročné. Museli jsme jediné - odehrát perfektní zápas. Nezbývalo než hrát na 120 procent, bychom postoupili," řekl Marcio Araujo po vítězství nad brazilskými idoly.

Zápas ukončil Ricardo, který má ve sbírce i stříbro ze Sydney, křížnou smečí do autu, po níž proti výroku rozhodčího dlouho marně protestoval.

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL
Muži - semifinále:
Rogers, Dalhausser (2-USA) - Gomes, Terceiro (Gruz.) 2:0 (11, 13), Marcio Araujo, Fabio Luiz (4-Braz.) - Ricardo, Emanuel (3-Braz.) 2:0 (20, 18).

Reklama