Hlavní obsah

Na olympijských závodištích zní směsice hudby od Abby po mandopop

PEKING

Rozmanitou směsicí hudby jsou masírováni diváci na pekingských olympijských sportovištích během přestávek mezi výkony jednotlivých sportovců. Aby je neopustila dobrá nálada, vybrali pro ně organizátoři pestrou směs sahající od klasických světových hitů až po čínskou populární hudbu, pro niž se vžilo označení "mandopop", píše agentura Reuters.

Článek

Mezi favority vzpěračské haly patří hit americké skupiny Blondie The Tide Is High v reggae stylu, zatímco čínští diváci na plaveckém stadiónu Vodní kostka nadšeně slavili úspěch domácího mužského dua v synchronizovaných skocích do vody za tónů klasiky Dancing Queen švédské skupiny ABBA.

Stranou ale nezůstal ani čínsky zpívaný mandopop. Krom téměř povinné písně Beijing Welcomes You - Peking vás vítá - slaví úspěchy umělci z Tchaj-wanu, který je dlouhodobým čínským politickým rivalem, což ovšem nijak nezmenšuje popularitu tchajwanských zpěváků v pevninské Číně.

"I only love you, you are my superstar" (miluju jen tebe, jsi moje superstar), může divákům sledujícím zápasy vodního póla tvrdit poněkud ječivě tchajwanská dívčí kapela S.H.E. prostřednictvím hitu Superstar. Do playlistu olympijských sportovišť se dostal i další úspěšný song S.H.E. - Chinese.

Reklama