Hlavní obsah

Noční zápasy mi nesvědčily, posteskla si po vyřazení Šafářová

Po dva dny dohrávala česká tenistka Lucie Šafářová své zápasy až po půlnoci a jak v pondělí, tak i v úterý je vyhrála. Ve středu šla na kurt odpoledne a na Rakušanku Bammerovou nestačila. Přesto okamžitě přispěchala na tiskovou konferenci, neboť půlhodiny poté už nastupovala společně s Petrou Kvitovou proti Australankám Stosurové se Stubbsovou ke čtyřhře.

Článek

Jste hodně zklamaná z porážky?

V prvním setu jsem měla šanci při třech setbolech. Soupeřka ale dobře zaservírovala a já nedokázala výhodu proměnit. Ve chvílích, kdy už jsem myslela, že sadu získám, jsem ale ztratila důležité míče. Přišla chvilková ztráta koncentrace, prohrála jsem vlastní podání a set mi utekl. Hned v úvodu druhé sady jsem znovu ztratila servis a pak bohužel nevyužila ani jednu ze šancí získat ho zpátky. Bohužel jsem příležitost promarnila. Bylo to o pár míčů, o to víc prohra mrzí. Snažila jsem se, bojovala, ale vyhrát jsem nedokázala.

Nakolik jste se svým vystoupením v olympijské dvouhře spokojená?

Dva zápasy jsem vyhrála a i když jsem se hodně trápila, zlepšení cítím. Vyřazení samozřejmě mrzí, protože jsem přijela do Pekingu s přáním dostat se co nejdál a pokusit se o medaili. Změny v losu mi cestu usnadnily, ale já ji bohužel nezvládla.

V čem vidíte příčinu?

Za poslední půlrok na kontě moc utkání nemám. Potřebuji proto hrát, abych se víc věřila a získala tolik potřebnou sebedůvěru. Všechno je v hlavě, neboť když se daří, trefuje člověk míčky kam chce, když ne, je to naopak. V dnešním tenisovém světě, kdy všichni umí forhend i bekhend, je sebedůvěra rozhodující.

Takže co teď dál, když jste v olympijské dvouhře skončila?

Budu na sobě dál pracovat a třeba se mi podaří prosadit se na olympiádě někdy jindy. Teď se ale koncentruji na další turnaje a US open.

Mimochodem - neprojevila se na vás v utkání s Rakušankou únava z nočních zápasů?

Nechci se vymlouvat, ale projevila. Hlavně ve druhém setu jsem měla těžké nohy. Já jsem spíš ranní ptáče než noční pták. Po pondělím utkání jsem se dostala do postele kolem druhé, po úterním až ve tři ráno. Ještě jsem byla sníst trochu rýže se zeleninou a od lékaře jsem dostala magnézium proti křečím, které mě braly. A navíc jsem toho moc nenaspala - v úterý jsem se vzbudila už v osm ráno, ve středu jsem vydržela v posteli do deseti hodin.

Bammerová se vrátila na kurty po narození dítěte. Dokázala byste něco podobného?

Nevím, hlavně bych podobný zásah do kariéry a života nechtěla. Ona nic takového ale rovněž neplánovala, i když se po porodu vrátila na kurty jako vyměněná. Před narozením dítěte  se pohybovala v žebříčku kolem dvoustovky, po porodu se dostala na dvacátou příčku. Obdivuji, jak dokáže skloubit rodinu s tenisem.

A co vy s Tomášem Berdychem? Viděli jste se před svými zápasy?

Popřáli jsme si hodně štěstí, protože jsme si nemohli navzájem fandit. Já hrála v noci, kdy Tomáš už spal, protože ho druhý den čekal zápas s Federererem-

Jste hodně unavená před čtyřhrou?

To jsem, ale nebudu muset tolik běhat. Na Petru Kvitovou čeká vůbec první vystoupení na olympiádě, takže musí soupeřky rozstřílet. Budeme spolu hrát úplně poprvé, takže jsme musely předem probrat taktiku.

Reklama