Hlavní obsah

Räikkönen se rozloučil s fanoušky Mercedesu

STUTTGART

Pilot formule 1 Kimi Räikkonen v sobotu definitivně uzavřel kapitolu své kariéry, která byla pět let spojena s automobilkou Mercedes a týmem McLaren. Finský jezdec, jenž od příští sezóny nahradí Michaela Schumachera u Ferrari, se na tradičním setkání ve Stuttgartu rozloučil se svými příznivci, kterých se na akci Stars and Cars sešlo na padesát tisíc.

Foto: HOCH ZWEI

Kimi Räikkönen vyjíždí s vozem McLaren na trať Katalánského okruhu u Barcelony.

Článek

Pilot přezdívaný Iceman přiznal, že jej v souvislosti s odchodem přepadl smutek. "Jsem z toho dneska trochu smutný. Zažil jsem tu pět skvělých let s vítězstvími a vrcholy," uvedl Räikkönen, který na rozlučku obdržel motokrosovou helmu se speciálním designem.

Jeho poslední sezóna ale nebyla tak "špičková", po titulu vicemistra se musel spokojit jen s pátým místem a nevyhrál ani závod. "Asi bych ale neudělal nic jinak. Pro tým to nebyl nejlepší rok, ale to se v motorismu stává. McLaren-Mercedes určitě otočí list," uvedl Räikkönen.

Stáj se o to bude snažit s pomocí dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa, který přichází z Renaultu. A šéf koncernu DaimlerChrysler Dieter Zetsche věří, že tým dosáhne na vrchol. "Letos to stačilo jen na třetí místo a Mercedes musí prostě stát na špici. Budu spokojený, když se o dvě místa zlepšíme," řekl Zetsche.

Společně s Räikkönenem se rovněž po pěti letech loučil i Francouz Jean Alesi, který po odchodu z F1 startoval za Mercedes v seriálu cestovních vozů DTM.

Reklama

Související témata: