Hlavní obsah

Česko opět pojede formulovou A1 GP, která zavítá i do Brna

PRAHA

Čeští reprezentanti nebudou chybět ani v příštím ročníku formulového seriálu A1 Grand Prix, označovaného za Světový pohár národů. Manažer českého týmu Antonín Charouz v pondělí potvrdil, že se s promotérem šampionátu dohodl na další spolupráci. Jeden ze závodů se navíc stejně jako před rokem pojede v Brně, na Masarykův okruh by měli přední světoví piloti zavítat 14. října.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge za volantem českého vozu na okruhu v Sepangu.

Článek

"Zatím ještě nejsou podepsané smlouvy, ale myslím si, že nic nebrání tomu, abychom se dohodli. Nevidím žádný důvod, proč bychom neměli jet. Určitě jsme dále než před rokem," řekl Charouz na tiskové konferenci v Praze. Třetí ročník A1 GP začne stejně jako před rokem v říjnu v nizozemském Zandvoortu, poté se bude pokračovat v Brně.

Ještě před několika týdny to přitom vypadalo, že Česko v šampionátu nebude pokračovat. "Řekl jsem, že nebudeme jednat o další účasti, než se vyřeší staré věci. A někteří novináři to pochopili tak, že nechceme jet. Tak to nebylo. Chtěl jsem mít jen pořádek. Staré věci jsou snad vyřešené a nyní dáváme dohromady veškerou dokumentaci a smlouvy," doplnil Charouz pro ČTK. Zda jde o finanční náležitosti a proplacení "vyjetých" bonusů, však nechtěl specifikovat.

Za Česko by měli závodit stejní jezdci

Příští ročník navíc podle Charouze čekají opět velké změny. "Hodně se posune. Jsou tam jiní lidé, kteří budou seriál dělat. Je to ale jediná cesta. Některé věci v A1 byly strašně nákladné a nemělo to efekt," podotkl manažer reprezentačního týmu.

Je prakticky jisté, že Česko budou zastupovat jezdci, kteří mají smlouvu s jeho agenturou BPA v čele s Tomášem Engem a Jaroslavem Janišem. Přesné složení týmu však zatím Charouz nechtěl komentovat.

"Chceme to vyhodnotit. Musíme se na to podívat v momentě, kdy budeme vědět, co pojede Tomáš a Jarek příští rok. Podle toho se rozhodneme. Účast na těchto závodech je totiž strašně vysilující. Každých čtrnáct dní se závodí někde jinde a střídat Nový Zéland, Ameriku, Austrálii, Evropu je strašně fyzicky náročné," dodal Charouz.

Reklama