Hlavní obsah

Salaquarda dojel ve formuli Renault v Magny-Cours třetí

MAGNY-COURS

Podruhé v sezóně se český jezdec Filip Salaquarda prosadil v závodu formule Renault 3,5 na třetí místo. Dva týdny po úspěchu v Brně v neděli dosáhl stejného výsledku na okruhu ve francouzském Magny-Cours.

Foto: BPA/Martin Straka

Filip Salaquarda se dostal ve formuli Renault podruhé na podium.

Článek

Za vítězným Francouzem Nathanaelem Berthonem, jenž si připsal první triumf v seriálu, zaostal Salaquarda o 13 sekund. O více než sedm sekund porazil čtvrtého Rusa Michaila Aljošina, který vede celkové pořadí. Druhý český účastník seriálu Jan Charouz v pátém podniku sezóny nebodoval. Sobotní závod nedokončil a v neděli dojel sedmnáctý se ztrátou jednoho kola.

V sobotu se trápil na slavném okruhu i Salaquarda, který byl patnáctý. V neděli si to však vynahradil. V proměnlivém počasí vsadil český tým ISR na "suché" pneumatiky a vyplatilo se. Salaquarda se dokonce dostal na první místo. Po zastávce v boxech se vrátil jako třetí, a přestože se znovu rozpršelo, zůstal na trati. "Na další zajetí do boxů a přezutí na mokré gumy to nebylo. Věděl jsem, že během dvou tří kol asfalt uschne. Chtělo to jen vydržet," uvedl na svém webu český jezdec.

Na trati se udržel, ale neuhájil třetí místo před Australanem Danielem Ricciardem. Pomohl mu Aljošinův výjezd z dráhy a navzdory snažení ruského jezdce už stupně vítězů udržel. "Byl jsem v klidu, protože jsem byl přesvědčen, že mi auto jede lépe. Aljošin na mě dorážel na rovinkách, průjezdy zatáčkami jsem ale měl jasně rychlejší," řekl Salaquarda, který je s 23 body celkově jedenáctý.

Závod seriálu formule Renault 3,5 v Magny-Cours
1. Berthon (Fr.) 46:04,729, 2. Ricciardo (Austr.) -0,250, 3. Salaquarda 13,237 ...17. Charouz (oba ČR) -1 kolo.
Průběžné pořadí: 1. Aljošin 75 b., 2. Ricciardo 66, 3. Guerrieri 59 ...11. Salaquarda 23, 17. Charouz 9.

Reklama