Hlavní obsah

Prost kritizuje nadržování Schumacherovi

LONDÝN

Za úspěchy Michaela Schumachera ve formuli 1 stojí podle Alaina Prosta také to, že ho vedení Ferrari protěžuje na úkor stájového kolegy Rubense Barrichella. Bývalý čtyřnásobný šampion tvrdí, že německý pilot by letos nezískal šestý titul, pokud by oba jezdci Ferrari měli zaručeny stejné podmínky.

Foto: Hoch Zwei

Podle Alaina Prosta protěžovalo Ferrari Schumachera (na snímku) až příliš

Článek

Francouz, jenž za Ferrari jezdil v letech 1990 a 1991, uznává, že je Schumacher výjimečný pilot, stáj to však s jeho podporou přehání. "Co mi nejvíc vadí je to, že jakmile někteří jezdci podepíšou smlouvu jako stájová jednička, dvojkám nezbývá nic jiného, než jim leštit boty," prohlásil Prost pro britský list The Sun. "Neexistuje přirozená interní rivalita. Michael nikdy nemusel čelit opravdu vážné konkurenci," dodal.

Jako do očí bijící příklad prosazování Schumachera uvedl Prost start letošní Velké ceny USA. Barrichello v Indianapolis ze druhého místa nápadně pomalu odstartoval a blokoval soupeře na pravé straně roštu. Schumacher, který si v kvalifikaci vyjel až sedmé místo, se tak na levé straně posunul o čtyři místa a nakonec zvítězil.

"Z toho mi bylo vážně zle. Možná to byla jediná šance, jak mohli vyhrát, ale Ferrari někdy zachází vážně daleko," kritizoval Prost taktiku stáje.

Reklama

Související témata: