Hlavní obsah

Ind se chce prosadit do formule 1

PRAHA

Jedním z testovacích jezdců stáje Minardi pro nový ročník formule 1 bude tento týden indický pilot Narajan Karthikejan. Do kokpitu soutěžního vozu usedne 26letý Ind během pátečního testování na okruhu Vallelunga nedaleko Říma a doufá, že se posune o krok blíž tomu, aby se stal prvním indickým pilotem ve formuli 1.

Foto: Internet

Za Minardi by mohl příští rok jezdit indický pilot.

Článek

"Je to pro mne skutečně velká výzva," řekl v prohlášení stáje Karthikejan, jenž není ve světě F1 žádným nováčkem. S testováním má už své zkušenosti, v roce 2001 zkoušel vozy stáje Jaguar a Jordan. "Bude to velká reklama pro Indii a pro indický motorsport," dodal jezdec.

O tom, že se Karthikejan bude snažit udělat co nejlepší dojem, je přesvědčen i šéf týmu Minardi Paul Stoddart. "Narajan je v současnosti zcela jsitě nejtalentovanějším jezdcem Indie na motoristické scéně. Věříme, že má v sobě velký potenciál."

V prohlášení stáje Minardi se dále praví, že pokud testování dopadne dobře, velmi pravděpodobně by Karthikejan figuroval mezi kandidáty  do hlavního týmu pro rok 2004. Obecně se ale proslýchá, že šance indického jezdce úzce souvisí s tím, jakou by měl za sebou podporu sponzorů.

Reklama

Související témata: