Hlavní obsah

Trulli oslavil třicetiny s lehkým mrazením v zádech

MONTE CARLO

Italský pilot formule 1 Jarno Trulli oslavil s přáteli na gardenparty v Monte Carlu úterní 30. narozeniny, chystal se navštívit i rodinu v Pescaře. Se všemi pak mohl s lehkým mrazením v zádech vzpomínat na svou těžkou nedělní nehodu při Grand prix Británie.

Článek

Na okruhu Silverstone v rychlosti 245 km/h s prasklým závěsem zadního kola narazil do bariéry z pneumatik, což jej roztočilo do divokých přemetů, které monopost Renault zcela zdemolovaly.

Zatímco vrak auta mohli z únikové bezpečnostní zóny převézt rovnou do šrotu, jezdec vyvázl nezraněn a odešel do depa po svých. Přežití kolize bez škrábnutí je důkazem Trulliho štěstí, ale hlavně vysoké bezpečnosti vozů i naprosté většiny tratí současné F1.

"Byla to strašlivá rána, auto téměř bez brždění narazilo a pak letělo vzduchem. Vše se odehrálo v bleskovém sledu, ale hned po přistání jsem zvednutým palcem signalizoval, že jsem O.K. Pár vteřin děsu to ale bylo," vrací se na své internetové stránce o pár dnů zpět úterní oslavenec, který letos zatím jako jediný přerušil vítěznou hegemonii M. Schumachera.

"Ten pocit na pódiu v Monaku byl tak nádherný, že bych ho chtěl letos ještě někde zažít. To by pro mne byl i opožděně ten nejlepší dárek k třicetinám," přiznal Ital.

Na Hockenheimu s williamsem zřejmě Pizzonia

Ralf Schumacher, který o tři týdny dříve při GP USA podobně havaroval po defektu zadního kola, tolik štěstí neměl. Nezůstal nezraněn možná i proto, že k nehodě došlo na oválu v Indianapolisu, který nemá tak široké únikové zóny.

Mladší bratr světového šampióna si poranil dva obratle, k tomu utrpěl otřes mozku a majitel stáje Frank Williams vyslovil obavu, že německý pilot se k závodění letos nevrátí. Už dvakrát za něj zaskočil Španěl Gené, příští neděli na Hockenheimu by mohl místo něj usednout za volant Brazilec Pizzonia.

V zákulisí se pak množí zaručené zprávy, kdo pojede s williamsem v srpnu při GP Maďarska na Hungaroringu. Podle některých se má v kokpitu objevit Australan Webber, přičemž Jaguar má za jeho uvolnění dostat odstupné kolem 700 tisíc dolarů. Jiná informace mluví o stejné částce, ale pro stáj Jordan za poskytnutí Němce Heidfelda konkurenci.

Reklama

Související témata: