Hlavní obsah

Janiš v premiéře v Champ Car odstartuje šestnáctý

V úvodní kvalifikaci na nedělní závod zámořské formulové série Champ Car si český jezdec Jaroslav Janiš vyjel sedmnácté místo. V sobotní druhé kvalifikační jízdě však zrychlil zhruba o dvě vteřiny a do premiérového závodu odstartuje ze šestnáctého místa.

Foto: PRÁVO/Pavel Novotný

Jarek Janiš

Článek

Janiš, který v letošní sezóně odjezdil okruhový šampionát DTM, byl po sobotní kvalifikační jízdě spokojený. "Dnes se nám podařilo výrazně zrychlit a z tohoto pohledu jsem spokojený," řekl 21letý jezdec. Městská trať v Gold Coastu potvrdila svou pověst jedné z nejtěžších závodních tratí na světě.

Ve volném tréninku havarovali loňský šampion Paul Tracy a Janišův týmový kolega Oriol Servia, který poškodil šasi natolik, že v závodu bude muset použít náhradní vůz. Janiš kvalifikaci ze svého pohledu zhodnotil jako bezproblémovou. "Množství nehod v trénincích naznačuje, že to bude hodně těžký závod, mým primárním cíle je dojet do cíle," dodal.

Nejrychlejší čas víkendu zajel Paul Tracy, který do závodu odstartuje z pole position, vedle něj bude stát vítěz páteční kvalifikace Sebastien Bourdais.

Nedělní závod je vypsán na 63 kol, tj. 282,5 km. Pokud se Janišovi podaří projet cílem do 10, místa, zajistí si start i v závěrečném dílu mistrovství v Mexiku. Přímý přenos závodu z Austrálie vysílá zítra v 6.30 h TV Galaxie sport.

Reklama