Hlavní obsah

Montoya: Neskutečné loučení

PRAHA/SAO PAULO

Náplastí na nepovedenou sezónu bylo pro tým Williams vítězství v závěrečném podniku letošního mistrovství světa formule 1 v Brazílii. Kolumbijec Juan Pablo Montoya ziskem deseti bodů přispěl k potvrzení čtvrtého místa v Poháru konstruktérů, lepší tečku za svým působením v britské stáji si navíc ani neuměl představit.

Foto: HOCH ZWEI/Jürgen Tap

Juan Pablo Montoya na stupních vítězů v brazilském Interlagosu.

Článek

"Je to až neskutečné. Lepší rozlučku jsem si snad ani nemohl představit," sršel po závodu dobrou náladou Montoya. "Strávil jsem ve stáji Williams čtyři sezóny. Prožili jsme s týmem okamžiky radosti i hlubokého smutku. Uzavřít tuhle kapitolu vítězstvím je jedním slovem fantastické," dodal devětadvacetiletý jezdec.

Montoya se v Brazílii postaral o první vítězství týmu Williams v letošní sezóně, jeho cesta za šachovnicovým praporkem nebyla ale vůbec snadná. "Byl to pěkně těžký závod. Díky perfektně zvládnuté strategii jsem se ale dokázal propracovat před Räikkönena a udržet vedení až do cíle," prohlásil po skončení závodu.

"Musím se ale přiznat, že před startem bych si vsadil právě na vítězství Kimiho. Déšť v úvodu závodu ale přihrál do karet mně, protože jsme od počátku plánovali tři zastávky v boxech, které nám perfektně vyšly," dodal Kolumbijec.

V příštím ročníku mistrovství světa formule 1 bude Montoya spolupracovat v týmu McLaren právě s Räikkönenem. "Už se angažmá u McLarenu nemohu dočkat, vítězství v Interlagosu mě ohromně nabudilo. Myslím, že dohromady s Kimim budeme pěkně silná dvojka a že příští rok pořádně zamícháme pořadím," uzavřel Montoya.

Loučení se stájí Williams má za sebou i Ralf Schumacher, jenž se v příštím roce představí v barvách týmu Toyota. "Šest uplynulých let, které jsem u Williamsu strávil, bylo vážně skvělých. Škoda jen, že jsme nedosáhli větších úspěchů. Přeji Franku Williamsovi a jeho týmu do dalších sezón všechno nejlepší," prohlásil Schumacher ml., na nějž v neděli zbylo páté místo.

Reklama

Související témata: