Hlavní obsah

Montoya se pustil do kritiky Franka Williamse

PRAHA

Juan Pablo Montoya se krátce před začátkem nové sezóny formule 1 pustil do kritiky svého bývalého zaměstnavatele Franka Williamse. Kolumbijský pilot, jenž odešel k McLarenu, si postěžoval na to, že ho někdejší šéf dostatečně nepodporoval a neustále mu jen předhazoval, že je tlustý. Ve Williamsu prý navíc nedoceňovali jeho schopnosti.

Foto: HOCH ZWEI/Jürgen Tap

Juan Pablo Montoya na stupních vítězů v brazilském Interlagosu.

Článek

"Nevím, co vůbec chtěli. Vyhrával jsem závody. On si ale jen stěžoval, že mám nadváhu, že nejsem fit a pořád skučel dokola," prohlásil Montoya, jenž přestoupil po čtyřech letech ve Williamsu k McLarenu, kde se připojil k Finovi Kimimu Räikkönenovi.

Hlavně poznámky o jeho váze leží kolumbijskému bouřlivákovi dodnes v žaludku. "Frank si pořád stěžoval, že mám nadváhu. Když jsem přišel do formule jedna, každý tvrdil, že jsem tlustý," řekl Montoya. "Tehdy jsem přitom vážil míň než teď," dodal s tím, že dnes už jeho váha nikoho nevzrušuje.

V McLarenu podle Montoyi vládne mnohem přívětivější atmosféra. "Bylo to pěkně demotivující. Myslel jsem, že když budu tvrdě pracovat, někdo přijde a ocení to. Pro piloty je to velký rozdíl, tady jsme mnohem více uznávaní," srovnal obě působiště. Ve Williamsu prý čekali, že všechno zvládne sám. "U McLarenu vám dají nástroje, s nimiž to můžete zvládnout," dodal.

Reklama

Související témata: