Hlavní obsah

Barrichello se svezl v novém ferrari a vůz ho nadchl

LONDÝN

Brazilský pilot Rubens Barrichello si v úterý na italském okruhu v Mugellu poprvé vyzkoušel jízdu v novém monopostu Ferrari F2005. Úřadujícího vicemistra světa vůz nadchl: prohlásil o něm, že je mnohem rychlejší než dosavadní model, s nímž se zatím stáji v letošním ročníku MS formule jedna příliš nedařilo.

Článek

Barrichellovi stačilo už první testování k tomu, aby nový vůz zahrnul superlativy, třebaže připustil i určité problémy s motorem. "Celkově jsou ale první dojmy opravdu skvělé. Je jednoznačně rychlejší než F2004M, v každém ohledu je to krok vpřed," řekl Brazilec, který v Mugellu absolvoval 95 kol.

Barrichello dojel v úvodní Velké ceně Austrálie druhý, nedělní Grand Prix Malajsie nedokončil. Jeho stájový kolega Michael Schumacher, sedminásobný mistr světa, získal zatím jen dva body za sedmé místo v Sepangu. Německý pilot by se měl v novém voze poprvé svézt dnes.

Ferrari zatím soutěžilo v letošním MS s upravenou verzí loňského auta, s kterým tým loni vyhrál 15 z 18 Velkých cen. Úspěchy konkurentů z Renaultu však zřejmě uspíší nasazení nového monopostu, s nímž vedení počítalo až od květnové GP Španělska. S modelem F2005 by mohli Schumacher a Barrichello vyjet na trať už v příštím závodu 3. dubna v Bahrajnu.

Reklama

Související témata: