Hlavní obsah

McLaren se musí v Bahrajnu obejít bez Montoyi

LONDÝN

Juan Pablo Montoya se nakonec při nadcházející Velké ceně Bahrajnu formule 1 v kokpitu vozu McLaren neobjeví. Kolumbijský pilot si během minulého týdne poranil při tenisu rameno a vlasová zlomenina kloubu jej na start nepustí. Místo devětadvacetiletého jezdce zaujme testovací jezdec Pedro de la Rosa ze Španělska.

Foto: HOCH ZWEI/Jürgen Tap

V Bahrajnu může Juan Pablo Montoya na stupně vítězů zapomenout. Kvůli zranění ramene se Velké ceny nezúčastní.

Článek

Zástupci stáje oznámili konečné rozhodnutí o den dříve, než původně slibovali. "Juan Pablo Montoya není schopen zúčastnit se Velké ceny Bahrajnu kvůli zranění, které utrpěl o velikonočním víkendu při tenisu," uvádí se v oficiálním prohlášení McLarenu.

Montoyu vyřazení ze závodu příliš nemrzí. "Je začátek sezony a ještě se toho může spousta stát, takže nemyslím, že by moje šance na úspěch v šampionátu byly pryč," řekl Kolumbijec, jenž v předchozí Velké ceně v Malajsii obsadil čtvrté místo. V průběžném pořadí se s osmi body dělí o třetí příčku.

Pokud se rameno bude hojit podle předpokladů, vrátí se Montoya do kokpitu stříbrného monopostu při Grand Prix San Marina v Imole. Devětadvacetiletý pilot absolvuje za dva týdny vyšetření, které by mělo potvrdit úspěšný postup léčby. Podle nepotvrzených informací by se doba rekonvalescence mohla ale protáhnout i na několik měsíců.

Reklama

Související témata: