Hlavní obsah

Schumacher se chystá prodloužit smlouvu u ferrari

PRAHA

V posledních dnech se spekulovalo o tom, zda německý pilot formule 1 Michael Schumacher po vypršení kontraktu příští rok ukončí kariéru a kdo se případně může stát nástupcem sedminásobného světového šampióna ve stáji Ferrari. Jako o možných variantách se nejvíce mluvilo o Fernandu Alonsovi a Kimmi Räikkönenovi. Realita bude ale asi jiná - "Schumi" je prý těsně před podepsáním nové smlouvy.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Na otázku italského listu Gazzetta dello Sport, jestli se už Schumacher bavil s týmovým šéfem Jeanem Todtem o možném nástupci, mistr světa odpověděl: "Abych byl upřímný, spíš jsme se bavili o prodloužení mého kontraktu."

Němec si současnou situaci nemůže vynachválit. "Jsem u ferrari v optimální situaci. Mám tady všude otevřené dveře," pochvaluje si úřadující šampión. Schumacherovi bude příští rok 37 let, neustále ale opakuje, že bude jezdit dokud ho bude závodění bavit. Umí si dokonce představit, že bude ještě jako čtyřicetiletý za volantem.

Měl by Michael Schumacher prodloužit kontrakt?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Prodloužením smlouvy chce Schumacher umlčet spekulace o svém možném odchodu poté, co v posledních letech dominující stáj z Maranella ztratila v letošní sezóně své dominantní postavení.

V rozhovoru nicméně Schumacher připustil, že vedoucí muž současného pořadí MS Fernando Alonso by byl vhodným nástupcem. Jako další adepty zmínil Felipeho Massu (Sauber), Marka Webera (Williams) nebo Kimmiho Räikkönena (McLaren).

Týmový boss Jean Todt se už v náznacích dříve vyjádřil, že upřednostňuje Fina Räikkönena. Pro Massu zase hovoří to, že už pro ferrari jezdil jako testovací jezdec. Všechny spekulace by ale ukončilo předčasné prodloužení smlouvy Michaela Schumachera.

Reklama

Související témata: