Hlavní obsah

Schumacher chce rozesmutnit španělské fanoušky

PRAHA

Na čtvrté vítězství v řadě bude při nedělní Velké ceně Španělska útočit před domácími diváky Fernando Alonso. Jezdci týmu Renault chce ale vystoupení na Katalánském okruhu u Barcelony pokazit Michael Schumacher, jenž po druhém místě v Imole věří, že se rudý monopost Ferrari prožene poprvé v letošní sezóně cílem jako první.

Článek

Ferrari mělo podle původních předpokladů právě ve Španělsku poprvé nasadit do závodu monopost pro letošní sezónu, špatné výkony v úvodu šampionátu ale přinutily vedení, aby premiéru o dvě Velké ceny uspíšilo. V Bahrajnu se F2005 ještě potýkalo s velkou nespolehlivostí, před dvěma týdny v Imole už ale Schumacher zajížděl nejrychlejší kola závodu a nakonec skončil druhý po dramatickém souboji s Alonsem, jenž odrazil všechny útoky sedminásobného mistra světa.

"San Marino bylo tou nejlepší medicínou," prohlásil během přípravy na závod ve Španělsku, která zahrnovala i dvoudenní testování, Schumacher. "Ne, že bychom šli do závodu v Bahrajnu s tím, že neuspějeme. Ale v Imole jsme si ověřili, že jsme zpět na špičce. Dobrý výkon nás povzbudil, opět o něco zvedl naší motivaci a potvrdil, že cesta, kterou jdeme, je správná," dodal německý jezdec.

:. ANKETA
Vyhraje Fernando Alonso i Velkou cenu Španělska? Hlasujte v anketě na konci článku.

Schumacher se před pátou Velkou cenou letošní sezóny nicméně nepasuje do role hlavního favorita. "V této souvislosti je třeba stále hovořit o Fernandu Alonsovi. To, co předvedl v Imole, bylo naprosto výborné. Navíc vyhrál už tři závody v řadě a po právu vede pořadí šampionátu. To jsou atributy, které z něj činí nejvážnějšího adepta na vítězství," tvrdil se šibalským úsměvem šestatřicetiletý pilot.

Jednička stáje Ferrari ale nezapomněla ani na další soupeře. "McLaren a BAR budou také silní. Závod bude určitě hodně těsný, já ale věřím, že o tom, kdo nakonec vyhraje, budeme rozhodovat my," uzavřel Schumacher svůj předvíkendový výhled.

Alonso vede pořadí mistrovství světa s 36 body, před druhým Jarnem Trullim z Itálie má přesně dvojnásobný náskok. Na třetím místě figuruje Alonsův týmový kolega Giancarlo Fisichella s deseti body, čtvrtý je se stejným počtem bodů M. Schumacher.

Reklama

Související témata: