Hlavní obsah

Todt prý jednal o Räikkönenově angažmá ve Ferrari

PRAHA

Spekulace o příchodu Kimiho Räikkönena do stáje formule 1 Ferrari opět zesílily. Šéf italského týmu Jean Todt se totiž údajně během Velké ceny Kanady sešel u jednoho stolu se zástupci finského pilota. Stáj z Maranella prý chce pětadvacetiletého jezdce angažovat od sezóny 2007.

Foto: Hoch Zwei

S kým bude Jean Todt oslavovat vítězství po odchodu Michaela Schumachera do sportovní penze?

Článek

Todt nicméně zůstal tajemný, podobně jako v předešlých případech, kdy se vyrojily spekulace o údajném nástupci Michaela Schumachera, jenž má s Ferrari kontrakt do příštího roku. "Nehodlám tuto informaci nijak komentovat," citovaly šéfa Ferrari internetové stránky Wheels24.co.za.

Podle týmového bosse nebyla v Montrealu otázka budoucích pilotů Ferrari na pořadu dne. "V Kanadě jsme neřešili budoucnost. Snažili jsme se především urvat první vítězství v sezóně. A to nám sebral právě Kimi. Musím uznat, že jel výborně, i když bych raději viděl v cíli jako prvního Michaela. Víc souvislostí s Kimim ale nehledejte," odmítal narážky na schůzku s tím, že by stejně zatím neprozradil nic bližšího, "i kdyby byly smlouvy na stole".

Todt se navíc snažil novináře přesvědčit, že v hledáčku Ferrari není jen jeden jezdec. "V současném startovním poli není Räikkönen jedinou mladou hvězdou. Třeba Felipe Massa vyjel vynikající čtvrté místo, ale nikdo z vás od novin si toho ani nevšiml," popíchl Todt zástupce médií.

Šéf Ferrari před časem připustil, že se vedení stáje pomalu poohlíží po nové krví, odmítl ale, že by nejžhavějším kandidátem na post týmové jedničky byl současný lídr světového šampionátu Španěl Fernando Alonso. "Mám na mysli mladého muže, který jezdí za německo-britský tým," určil Todt indicie, které naznačily zájem o Räikkönena.

Finský jezdec má nicméně ve stáji McLaren ještě dva roky platnou smlouvu a vedení týmu dokonce před časem prohlásilo, že je připraveno udržet si vicemistra světa z roku 2003 doživotním kontraktem.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články