Hlavní obsah

Parodii na závod vyhrál Michael Schumacher

INDIANAPOLIS (USA)

Obrovským zklamáním skončila pro diváky GP USA. Po odstoupení sedmi stájí po zahřívacím kole, závodilo jen šest jezdců. Parodii na závod dokončili všichni a piloti Ferrari s jordany a minardi problém neměli. Vyhrál Michael Schumacher, druhý dojel jeho stájový kolega Rubens Barrichello, třetí Tiago Monteiro ze stáje Jordan.

Článek

Jediným dramatičtějším momentem byla situace 22 kol před cílem, když se oba vozy ferrari málem střetly při výjezdu Schumachera z boxů. Barrichelo nakonec vyjel mimo trať, aby střetu zabránil. "Bylo to těsné. Snažil jsem se udržet vepředu, ale do zatáčky už to nešlo," řekla dvojka Ferrari po závodě.

Schumacher si dojel pro 84. vítězství v kariéře, ale tentokrát mu tribuny příliš neaplaudovaly, většina diváků se na prapodivný závod nevydržela dívat. Také jezdci Ferrari double nijak na stupních vítězů neoslavovali. Přesto se Schumacher  posunul na třetí místo průběžného pořadí.

Závodu se nezúčastnily všechny stáje, které obouvá Michelin, ten jim doporučil nezávodit. Nemohl se zaručit za své pneumatiky, které do USA dovezl, nasadit jiné mu Mezinárodní automobilová federace FIA nedovolila. [celá zpráva]

Barrichello na tiskové konferenci řekl, že to byl smutný závod. Stejně tak na Schumacherovi nebylo vidět nadšení. "Vyhrát poprvé v sezoně zrovna za takových okolností je podivné. Ale jsem jezdec, tak jsem závodil. Soustředili jsme se na tým," uvedl Schumacher. Radoval se jen Monteiro, kterému spadlo třetí místo doslova do klína.

Stáje Jordan a Minardi letos bodovaly vůbec poprvé.

"Nemůžeš lidem nařídit, co mají dělat, když jejich firma řekne, že s jejich pneumatikami nelze jet," reagoval na situaci první muž formule 1 Bernie Ecclestone. A budoucnost formule 1 v USA a Michelinu? "Nevypadá to dobře. V obou případech," řekl.

Výsledky:
1.M. Schumacher (Něm./Ferrari)1:29:43,181 prům. rychlost 204,648 Km/h
2.Barrichello (Braz./Ferrari)+ 0:01,522
3.Monteiro (Portug./Jordan)1 kolo
4.Karthikeyan (Indie/Jordan)1 kolo
5.Albers (Niz./Minardi)2 kola
6.Friesacher (Rak:/Minardi)2 kola
Ostatní jezdci do závodu neastoupili
Pořadí MS po devíti závodech:
1.Alonso (Šp./Renault)59 b.
2.Räikkönen (Fin./McLaren)37
3.M. Schumacher34
4.Barrichello29
5.Trulli (It./Toyota)27
6.Heidfeld (Něm./BMW)25
7.Webber (Austr./BMW)22
8.R. Schumacher (Něm./Toyota)20
9.Fisichella (It./Renault)17
10.Coulthard (Brit./Red-Bull)17
Pohár konstruktérů:
1.Renault76
2.McLaren-Mercedes63
3.Ferrari63
4.Toyota47
5.BMW-Williams47
6.Red-Bull-Cosworth22
7.Sauber-Petronas12
8.Jordan-Toyota11
9.Minardi-Cosworth7

Reklama

Související témata: