Hlavní obsah

Button: Chci do nejlepšího týmu

PRAHA

Radost udělal o víkendu domácím příznivcům na Velké ceně Velké Británie Jenson Button. Pilot stáje BAR startoval z druhého místa, závod dokončil na páté příčce. O Buttonovi se spekuluje ohledně přestupu do stájí Williams nebo Ferrari. "Do ferrari nepřestoupím, pokud tam nebudu mít šanci vyhrát titul mistra světa. Chci být v nejlepším týmu," řekl Button.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu BAR Jenson Button

Článek

Stáj BAR-Honda doufá, že britský jezdec podepíše nový kontrakt, ale spíše se mluví o Buttonově odchodu do týmu Williams či naposledy o italském Ferrari. "Pokud bude ferrari příští rok šestý nejlepší tým šampionátu, nemám žádný důvod tam odcházet z dobré společnosti, jakou je současný tým," citovaly Buttona stránky BBC.

Stane se Jenson Button mistrem světa?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Chci být v nejlepším týmu, ať je to kdo je to," dodal Button. Klauzule v jeho kontraktu dává Williamsu možnost získat Buttona jako první v roce 2006. Protože ale williams bude muset po rozhodnutí BMW koupit stáj Sauber hledat nového dodavatele motorů je možné, že Brit zůstane u BARu.

Optimistický je ohledně setrvání Jensona Buttona i šéf týmu BAR Nick Fry. Podle něj v jeho týmu může Button získat titul mistra světa také. "Doufáme, že Jenson zůstane u nás. Firma Honda už vyhrála jedenáct světových titulů a je jasné, že pro titul udělá maximum. Stejně jako my pro Buttona, aby se v našich barvách stal mistrem světa," řekl Fry.

Button v nedělním závodě dojel na páté příčce, což rozradostnilo šéfa BARu. "Jenson vypracoval své schopnosti vést tým, podobně jako to umí Michael Schumacher. Fantasticky se mu dařilo po celý víkend a předvedl, že je opravdový šampion," básnil o svém jezdci Nick Fry. Ten dodal, že Button může v případě zájmu zůstat v týmu BAR do konce kariéry.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články