Hlavní obsah

Barrichello nepřijal ve Ferrari dlouholetý kontrakt

MARANELLO

V kuloárech se o tom šeptalo už delší dobu, oficiálně byl ale odchod Rubense Barrichella z týmu formule 1 Ferrari potvrzen až na začátku tohoto týdne. Z veleúspěšné trojice Todt - Schumacher - Barrichello tak vypadne jeden článek, rozhodnutí brazilského pilota nezvrátil ani návrh dlouholetého nového kontraktu, který od vedení obdržel.

Foto: Shell

Rubens Barrichello

Článek

Podle všeho se zdá, že za rozhodnutím o ukončení pětileté spolupráce byla především Barrichellova vůle. Podle vedení Ferrari totiž třiatřicetiletý pilot odmítl návrh nového dlouholetého kontraktu. "Nabídli jsme Rubensovi smlouvu na dobu delší, než trvá naše dosavadní spolupráce," uvedl prezident Ferrari Luca di Montezemolo na internetových stránkách stáje.

Barrichello ale tuto nabídku odmítl a tým z Maranella se obratem domluvil na spolupráci pro příští sezónu s dalším Brazilcem, Felipem Massou. Vítěz formule 3000 z roku 2001 v italské stáji působil již před dvěma lety jako testovací jezdec, nyní je druhou sezónu ve službách týmu Sauber. Barrichello by měl přejít do týmu BAR.

Montezemolo Barrichellovi dopředu poděkoval za odvedenou práci pro tým, jenž s přispěním brazilského jezdce vyhrál pětkrát Pohár konstruktérů, zdůraznil ale, že letošní sezóna ještě nekončí. "Od Rubense, stejně jako od každého dalšího člena týmu očekávám maximální koncentraci a úsilí o návrat na vítěznou cestu," stanovil cíle pro zbytek sezóny.

Reklama

Související témata: