Hlavní obsah

Alonso vyhrál kvalifikaci, Räikkönen pátý

SAO PAULO (Brazílie)

Fernando Alonso v sobotu udělal důležitý krok k zisku titulu mistra světa, vyhrál totiž kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Brazílie. Španělský pilot Renaultu je na nejlepší cestě stát se nejmladším šampiónem v historii a v závodě si po dnešním souboji s časem může dovolit ztratit i dvě pozice.

Článek

Každé umístění na stupních vítězů z něj udělá definitivního nástupce Michaela Schumachera, protože bude mimo dosah jediného konkurenta Kimiho Räikkönena z McLarenu.

S Alonsem, který vyhrál kvalifikaci letos už popáté, se do první řady postaví Kolumbijec Juan Pablo Montoya z McLarenu. Räikkönenův týmový kolega by se přitom mohl postarat o zápletku. V prvních zatáčkách závodu se může stát cokoliv a Alonsův výpadek by Räikkönenovi pomohl. Zvlášť, když finský pilot zajel po chybě až pátý čas a před ním se na rošt postaví ještě Alonsův týmový kolega Giancarlo Fisichella z Itálie a Brit Jenson Button z BAR.

"Musíme se soustředit, nedělat chyby a dokončit závod. Budu mít před sebou volnou dráhu, chce to hned odskočit a pak dojet na stupně vítězů," uvedl Alonso. Loňský vítěz Montoya odmítl případné použití nefér prostředků, výsledek kvalifikace ho překvapil. "Moc jsem to nečekal. Kimi to bude mít těžké, ale podle toho, kde jsem já, můžeme ten závod vyhrát," řekl Montoya.

Výsledky - kvalifikace:
1. Alonso (Šp./Renault) 1:11,988
2. Montoya (Kol./McLaren) 1:12,145
3. Fisichella (It./Renault) 1:12,558
4. Button (Brit./BAR) 1:12,696
5. Räikkönen (Fin./McLaren) 1:12,781
6. Klien (Rak./Red Bull) 1:12,889
7. M. Schumacher (Něm./Ferrari) 1:12,976
8. Trulli (It./Toyota) 1:13,041
9. Massa (Braz./Sauber) 1:13,151
. Barrichello (Braz./Ferrari) 1:13,183.

Reklama

Související témata: