Hlavní obsah

Žádné velké tajemství, přesto vzrušující zpráva. Hamilton pokračuje s trojcípou hvězdou

Londýn
Aktualizováno

Žádné velké tajemství, již dlouho se o něm spekulovalo. Přesto šampión hlásí, že fanouškům přináší vzrušující zprávu. Čtyřnásobný mistr světa F1 Lewis Hamilton prodloužil smlouvu s Mercedesem do roku 2020. Podle BBC si může ročně vydělat s bonusy až 40 miliónů liber (1,16 miliardy korun). Zaručených má minimálně 30 miliónů liber.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Pilot mercedesu Lewis Hamilton po triumfu v kvalifikaci na Velkou cenu Francie.

Článek

Klíčový podpis byl podle šéfa stáje Toto Wolffa de facto dohodnutý již od vzájemného setkání, k němuž došlo po skončení minulé sezóny. "Ale je pochopitelné, že celý proces vyvolal velký zájem a množství spekulací. Je tedy fajn, že konečně máme vše vyřešené a zveřejněné," líčí Wolff.

Již delší čas bylo opravdu téměř jisté, že Lewis Hamilton zůstane v Mercedesu. Stáj začala fanoušky lákat už ráno v deset, když na Twitter umístila záhadný odkaz s tajemnou fotografií připravené smlouvy. Podobně Mercedes před časem postupoval i s Nicem Rosbergem.

Krátce před dvanáctou hodinou se o slovo přihlásil i Lewis Hamilton, když na Instagram napsal: "Dnes pro vás mám vzrušující zprávu..."

Poté již následovala i oficiální tisková zpráva, v níž stojí, že Mercedes a Hamilton prodloužili smlouvu pro roky 2019 a 2020. Zatím není jisté, zda stáj zůstane v F1 i po těchto letech, nebo odejde do Formule E.

Hamilton závodí za Mercedes od roku 2013, kdy v týmu nahradil německou legendu Michaela Schumachera. Následně v letech 2014, 2015 a loni vybojoval mistrovský titul. V roce 2016 skončil těsně druhý za tehdejším týmovým kolegou Němcem Nicem Rosbergem.

Poprvé se Hamilton stal mistrem světa před deseti lety v barvách McLarenu. V letošním šampionátu je před víkendovou Velkou cenou Německa druhý se ztrátou osmi bodů na Němce Sebastiana Vettela z Ferrari.

Má nekonečnou touhu dál se zlepšovat

"Už od okamžiku, jak jsme si s Totem sedli v průběhu zimy, bylo prodloužení smlouvy jen formalitou," ujišťuje Hamilton. "Je fajn, že jsme dohodu konečně zpečetili podpisem, oznámili ji a můžeme pokračovat v obvyklé práci."

Šampión dodává, že s týmem je naladěn na stejnou vlnovou délku. "Těším se, že v budoucnu toho spolu vyhrajeme ještě více a na trojcípou hvězdu nasměrujeme ještě více světla. Jsem přesvědčen, že Mercedes je pro nejbližší roky tím správným místem," pochvaluje si 33letý Angličan.

"Dokumenty jsme podepsali během tohoto týdne, už jsme lidi nechtěli nechat déle čekat," uculuje se Wolff. "O Lewisovi jako jezdci netřeba dlouze mluvit. Patří mezi velikány historie a jeho výsledky mluví samy za sebe. Na naší spolupráci si však nejvíce užívám poznávání muže pod přílbou. Jeho nekonečnou touhu dál se zlepšovat, jeho emocionální inteligenci v pozici člena týmu i jeho loajalitu ke všem kolem něj," poukazuje Wolff.

Reklama

Související témata: