Hlavní obsah

Ferrari i přes další ztráty hýří optimismem. Teď musíme vše vyhrát a jsme v pohodě, burcuje Vettel

Singapur/Praha

I když Lewis Hamilton během nedělní Velké ceny Singapuru opět navýšil náskok v čele průběžného pořadí šampionátu, neztrácí druhý Sebastian Vettel, ani jeho tým Ferrari optimismus, že titul mistra světa a vítězství v Poháru konstruktérů může být ještě jejich. „Není všechno ztraceno,“ hlásá Maurizio Arrivabene, šéf italské stáje.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Sebastian Vettel.

Článek

Už to vypadalo, že letošní sezóna ve formuli 1 by mohla být napínavá až do konce. Britský obhájce titulu Lewis Hamilton z Mercedesu se do letní přestávky střídal na čele průběžného pořadí šampionátu se Sebastianem Vettelem z Ferrari. Poslední dva závody však třiatřicetiletý Hamilton vyhrál a ztráta o dva roky mladšího Němce narostla na čtyřicet bodů.

Mnoho odborníků nyní tvrdí, že o letošním světovém šampiónovi je už téměř rozhodnuto. Ferrari ale rozhodně nechybí sebevědomí a doufá, že vše ještě otočí ve svůj prospěch. „Samozřejmě, že to není úplně skvělé, když se blíží konec sezóny a my ztrácíme body, místo abychom je získávali,“ uvedl Vettel na webu racefans.net.

„Stále nám ale zbývá dost závodů a nějaký čas. Myslím, že je to naprosto jasné. Pokud teď vyhrajeme všechny závody, tak jsme v pohodě. Takže to musí být naším cílem,“ burcuje všechny ve Ferrari čtyřnásobný světový šampión. Stejně to vidí i jeho šéf Maurizio Arrivabene.

„Navzdory nedělnímu výsledku není všechno ztraceno. Nyní se s klidem a odhodláním pustíme do šesti zbývajících závodů a budeme bojovat až do konce,“ prohlásil odhodlaně Arrivabene. V pořadí Poháru konstruktérů je situace podobná jako u jezdců, Mercedes vede před Ferrari o sedmatřicet bodů.

Reklama

Související témata: