Hlavní obsah

Schumi se prý připravuje na funkci šéfa Ferrari

FRANKFURT NAD MOHANEM

Sedminásobný mistr světa formule jedna Michael Schumacher, který loni ukončil kariéru, prý může být novým šéfem stáje Ferrari. Uvedl to německý časopis "auto, motor und sport".

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Stane se Michael Schumacher ředitelem Ferrari?

Článek

Podle jeho informací se někdejší šampión velmi intenzivně podílí na přípravě italského týmu na novou sezónu, která začne 18. března v Austrálii, a účastní se všech důležitých schůzek, aby mohl později převzít vedoucí funkci. "Tuhle zimu byl v Maranellu častěji než v předchozích letech," poznamenal jeden z manažerů Ferrari.

Schumacher nyní ve svém bývalém týmu oficiálně vykonává funkci poradce. Zúčastnil se také dvoutýdenního setkání nejdůležitějších mužů stáje, na kterém byli mimo jiné obchodní ředitel automobilky a bývalý šéf stáje Jean Todt, nový technický ředitel Mario Almondo a nový sportovní ředitel Stefano Domenicalli. Dlouholetý lídr týmu si navíc domů nechává posílat veškerá technická data a snaží se pomáhat svému nástupci Kimimu Räikkönenovi z Finska.

Podle pracovníka Ferrari, kterého cituje německý časopis, směřuje Schumacherovo snažení k jedinému cíli. "Kdo je zapojený do takových věcí, ten se připravuje na vyšší roli. A to musí být post ředitele týmu," uvedl. Mluvčí žijící legendy formule jedna Sabine Kehmová však tato vyjádření zpochybnila. "Michaelova úloha je jasně ohraničena zákulisím," řekla agentuře DPA.

Reklama

Související témata: