Hlavní obsah

Hamilton: Neměl jsem tak dobrý start jako Massa

PRAHA/MÁNAMA

Kouzlo Lewise Hamiltona nepřestalo působit ani ve třetím závodě letošního mistrovství světa vozů formule 1. Britský mladík nechyběl při nedělní Velké ceně Bahrajnu na stupních vítězů a připsal si tak rekord šampionátu: dosud žádný nováček takhle úspěšně do seriálu nevstoupil.

Článek

„Je to další z milníků mé kariéry. Jsem na sebe hrdý. K naprosté spokojenosti mi ale ještě jeden krůček chybí,“ uvedl po závodě na okruhu Šakhir dvaadvacetiletý pilot. „Co víc si mohu přát? Jel jsem třetí závod, podruhé jsem skončil druhý. Rozdíl mezi námi a Ferrari je zanedbatelný,“ doplnil rozzářený Hamilton.

Závod v Bahrajnu posunul mladého jezdce opět o něco dál. Poprvé v kariéře startoval z první řady, když v kvalifikaci zaostal jen za Felipem Massou z týmu Ferrari. Premiérové vítězství pro něj ale bylo přece jen daleko. „Bohužel jsem neodstartoval tak dobře jako Felipe, který si navíc pohlídal průjezd první zatáčkou. Já jsem se pak hlavně soustředil na to, abych se ho udržel,“ řekl Hamilton.

Massa si vedení spolehlivě hlídal a držel Hamiltona za zády. „Po první zastávce v boxech jsem se trochu trápil. Vůz nebyl zcela stabilní a začal jsem ztrácet. Při další zastávce jsme přezuli zpátky na tvrdé pneumatiky a tempo bylo opět lepší,“ komentoval průběh závodu pilot stáje McLaren.

Räikkönena hlídat nemusel

Hamiltonovi vyhovovalo, že Kimi Räikkönen s druhým ferrari jel na třetím místě s odstupem. Brit tak nemusel o svou pozici bojovat a mohl se soustředit na pronásledování Massy. „To byla dobrá zkušenost. Nemusel jsem hlídat dění vzadu a mohl jsem se věnovat vytváření tlaku na Felipeho. Škoda, že jsem jej na začátku závodu nedokázal předjet. Jsem si jistý, že bych mu rychle odjel,“ dodal sebevědomý Hamilton.

Vycházející hvězda formule 1 může být ale i tak spokojená: v letošní sezóně nasbírala 22 bodů a na třetím místě průběžného pořadí má na kontě stejně bodů jako vedoucí obhájce Fernando Alonso a druhý Räikkönen. Spolu s finským pilotem je Hamilton jediným jezdcem, kteří zatím pokaždé vystoupil na stupně vítězů.

Reklama