Hlavní obsah

McLaren si posvítí na Alonsův monopost

PRAHA

Důkladnou revizí projde tento týden na základně stáje McLaren v britském Wokingu vůz Fernanda Alonsa. Vedení týmu chce zjistit, proč se úřadujícímu mistru světa nedařilo při Velké ceně v Bahrajnu podle představ a dojel až na pátém místě. Podle španělského tisku byl Alonsův monopost poškozen pádem osvětlení během noci z pátku na sobotu.

Článek

Alonso se během závodu v Bahrajnu trápil, neudržel třetí místo v duelu s Kimim Räikkönenem z týmu Ferrari a nakonec klesl na pátou příčku, když jej pohledným manévrem předjel Nick Heidfeld s BMW. Dvojnásobného světového šampióna tak zcela zastínil objev letošní sezóny, dvaadvacetiletý Lewis Hamilton, který vedení McLarenu opět nezklamal, když dojel druhý a i ve třetím závodu sezóny vystoupil na stupně vítězů.

Podle španělského listu El Mundo Deportivo přitom byla příčinou Alonsova trápení nehoda v garáži McLarenu, k níž mělo dojít v pátek večer. Ze stropu garáže se na přední část monopostu španělského jezdce zřítilo osvětlení a mechanici museli vůz před začátkem sobotního programu opravovat. Podle španělských novin vyměnili technici přední křídlo, nyní ale prý vše nasvědčuje tomu, že měli sáhnout k opravě celého 'nosu'.

Alonso vinu padajícímu osvětlení nepřičítal, nicméně si na chování vozu stěžoval. „Pravda je, že se vůz od sobotního rána choval divně, špatně se ovládal. Možná došlo k nějaké chybě při opravě poškozené části,“ řekl pětadvacetiletý pilot italskému deníku Gazzetta dello Sport. Na odhalení příčiny by měl Alonso pracovat i během nadcházejících testů na okruhu v Barceloně.

Reklama