Hlavní obsah

Alonso radí: Kimi, už žádné chyby!

PRAHA

V nebezpečných vodách se ocitl po pěti závodech mistrovství světa formule 1 nástupce Michaela Schumachera ve stáji Ferrari Kimi Räikkönen. Finský pilot by měl podle očekávání bojovat o nejvyšší příčky, jenže po výpadcích v posledních dvou Velkých cenách ztrácí na vedoucí duo z týmu McLaren už 15 bodů a hrozí mu, že z boje o titul zcela vypadne.

Článek

Räikkönenovo postavení komentoval i čerstvý lídr šampionátu Fernando Alonso, který se do čela probojoval vítězstvím v nedělní Velké ceně Monaka. „Ztrácet patnáct bodů, to už se pohybujete v dost nebezpečné zóně. Ještě jedno zaváhání a Kimi může být mimo hru,“ uvedl dvojnásobný mistr světa v rozhovoru pro španělský deník As.

Druhý pilot stáje Ferrari Felipe Massa dělá jezdcům McLarenu větší potíže. Brazilec ztrácí na Alonsa a Lewise Hamiltona pět bodů a obhájce mistrovského titulu by se prý nezlobil, kdyby měl Massa větší odstup. „Raději bych bojoval o titul jen s mým týmovým parťákem. V takovém duelu oba víme na čem jsme, máme rovnocenné podmínky. U Ferrari nikdy nevíte, jak silní budou,“ dodal Alonso.

Todt věří, že v Montrealu se karta obrátí 

Závod v Monte Carlu byl pro stáj Ferrari a její příznivce smutnou podívanou. Massa sice vybojoval třetí místo, do cíle ale dorazil se ztrátou 69 sekund na Alonsa. Räikkönen po havárii v kvalifikaci vyrazil do závodu až ze zadní části startovního roštu a nakonec získal jeden bod za osmé místo.

„My jsme v první zastávce v boxech dali měkké pneumatiky, zatímco soupeři zůstali na tvrdé směsi. A zatímco v úvodní části byl Felipe přímo za Hamiltonem, tak po výměně ztratil 15 sekund. Dělal, co mohl, ale lepší zkrátka nemohl být,“ uvedl šéf Ferrari Jean Todt.

Pro italskou stáj začíná být „knížecí“ městský okruh prokletý, na vítězství z Monte Carla tým z Maranella čeká od roku 2001, kdy zde triumfoval Michael Schumacher. „Monte Carlo je hodně specifické místo. Seriál se ale nyní stěhuje do Kanady a všichni věříme, že tam bude situace opět jiná,“ doplnil Todt.

Reklama

Související témata: