Hlavní obsah

Díky Hamiltonovi je Velká cena Británie vyprodaná

LONDÝN

Vítězství Lewise Hamiltona ve Velké ceně Kanady odstartovalo v Británii formulové šílenství. Podle pořadatelů závodu seriálu formule 1 v anglickém Silverstonu, který se pojede příští měsíc, byly během pondělí prodány poslední vstupenky a zbývá jen pár volných míst ve firemních lóžích.

Článek

"Něco podobného jsme zažili naposledy na přelomu 80. a 90. let, kdy jezdil Nigel Mansell," řekl ředitel okruhu v Silverstonu Richard Phillips agentuře Reuters. "Od Hamiltonova prvního závodu ve formuli byl zájem o lístky vyšší, co se ale dělo po jeho nedělním triumfu v Kanadě, bylo doslova šílenství," dodal.

Dvaadvacetiletý nováček formule 1 Hamilton je v čele průběžného pořadí, když v každém z dosavadních závodů skončil na stupních vítězů. "Je to sice jeho první sezóna ve formuli, ale nepodceňoval bych ho. To nemůže být náhoda, že jezdí takhle," řekl na Hamiltonovu adresu mistr světa z roku 1996 Damon Hill s tím, že pilot stáje McLaren má na to stát se hned ve své první sezóně šampiónem. "Neměli bychom podlehnout přílišné euforii, ale jeho sebevědomí nyní musí být obrovské a pravděpodobně se díváme na nového britského šampióna," dodal Hill.

Posledním Britem, který vyhrál domácí Velkou cenu, byl v roce 2000 David Coulthard. Světový šampión z roku 1992 Nigel Mansell triumfoval na domácí trati čtyřikrát. Pokud by Hamilton 8. července v Silverstonu vyhrál, stal by se prvním Britem, který na této trati zvítězil ve své premiérové sezóně.

Reklama