Hlavní obsah

Ferrari nechce stávající situaci dramatizovat

PRAHA

Ztráta pětatřiceti bodů v Poháru konstruktérů, v šampionátu jezdců situace jen o málo lepší. Mistrovství světa vozů formule 1, resp. duel s vedoucím týmem McLaren se pro stáj Ferrari nevyvíjí vůbec podle představ a zejména poslední tři závody znamenaly pro Scuderii tvrdý střet s realitou.

Článek

Zatím poslední porážku museli ve Ferrari strávit o víkendu při Velké ceně USA v Indianapolis, kde si piloti McLarenu Lewis Hamilton a Fernando Alonso dojeli pro třetí double letošní sezóny. Vedení italské stáje ale odmítá, že by v týmu při pohledu na tabulku zavládla panika. „Nemíníme situaci nijak dramatizovat. Musíme se vrátit k tvrdé společné práci,“ uvedl sportovní ředitel Stefano Domenicali.

Ferrari nevstoupilo do sezóny špatně a po vítězstvích Felipeho Massy v Bahrajnu a ve Španělsku bylo víc vrásek na čele šéfů McLarenu. Po závodu v Monte Carlu a severoamerické sérii se ale situace otočila o sto osmdesát stupňů. „Musíme na to nějak reagovat. Rozhodně ale nevzdáváme zbytek sezóny. Před námi je ještě porce deseti závodů, během nichž se může stát cokoliv,“ uklidňuje Domenicali.

Vedení z Maranella už také ví, na co se během nadcházejících testů na okruhu v britském Silverstonu hodlá zaměřit. „Náš problém má jméno kvalifikace. Konkurence šla výkonnostně hodně nahoru a kvalifikační jízdy jsou pro výsledek závodu klíčové. Tam musíme udělat největší pokrok,“ uzavřel Domenicali.

Reklama

Související témata: