Hlavní obsah

Briatore: Alonso vyjde z duelu s Hamiltonem vítězně

PRAHA

Fernando Alonso letos vybojuje třetí titul mistra světa formule 1 v řadě. Je o tom alespoň přesvědčen šéf týmu Renault Flavio Briatore, podle nějž jeho bývalý chráněnec ustojí souboj se svým stájovým kolegou Lewisem Hamiltonem a opět ovládne královskou disciplínu automobilového sportu.

Článek

Hamilton, jenž letos prožívá ve formuli 1 premiéru, po sedmi závodech senzačně vede pořadí s náskokem deseti bodů před Alonsem a mnozí jej už dopředu pasují za nového šampióna. Mimo jiné i proto, že z Alonsa prý poté, co byl katapultován mezi sportovní celebrity, vyprchal závodnický živel.

Briatore ovšem takový názor odmítá. „Podobně jako jiní jezdci má trochu problémy s adaptací v novém týmu. Zvyká se na pneumatiky Bridgestone, které Hamilton znal už ze svého působení v seriálu GP2. Lidé rádi přehánějí. Já nevěřím, že se Fernando nějak změnil. Navíc se domnívám, že i letos dosáhne na titul,“ uvedl boss Renaultu, v jehož barvách Alonso vládl mistrovství v předešlých dvou sezónách, v rozhovoru pro španělský deník As.

Španělský pilot se podle Briatoreho musí oprostit od spekulací a soustředit se jen na sebe. „Musí zůstat v klidu a zapomenout na všechno kolem. Je v podobné situaci jako během loňského duelu s Michaelem Schumacherem. Tehdy také měli mnozí pocit, že je vše ztraceno. Všem jsme ukázali pravý opak,“ zavzpomínal Briatore na zlaté časy své stáje.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.