Hlavní obsah

Král chce napodruhé uspět ve Světovém finále formule BMW

PRAHA

Český pilot Josef Král bude o víkendu bojovat o možnost testovat monopost formule 1 stáje BMW. Na programu je Světové finále seriálu formule BMW, ve kterém startoval i před rokem, kdy mu těsně uniklo prvenství a nakonec byl z druhé pozice ještě diskvalifikován. Letos si chce vše vynahradit, ve Valencii nastoupí s cílem vyhrát a zajistit si šanci na testovací jízdy v F1, což je hlavní cena závodu.

Článek

"Na jízdu ve formuli 1 ale nemyslím. Byl by to hlavně velký zápis v kariéře. Světové finále je hlavním cílem celé naší sezóny," řekl sedmnáctiletý Král deníku Sport. Ve Valencii se představí jako druhý muž anglického seriálu formule BMW, ale s druhým místem není moc spokojen. Ostrovní šampionát chtěl totiž vyhrát, místo toho za vítězným Marcusem Ericssonem ze Švédska zaostal o čtyřicet bodů.

Ve Valencii se Král představí v barvách německého týmu ADAC Berlin Brandenburg, který je mnohem zkušenější než britská stáj, za kterou v sezóně jinak startoval. Aby si lépe zvykl na nové prostředí, absolvoval Král v říjnu závod německého šampionátu na Hockenheimu a v jedné z bodovaných jízd byl druhý. A tento test si hodně pochvaloval.

"Já jsem se tu sžil s vozem, tým se sžil se mnou. Víme navzájem, co od sebe můžeme čekat a co potřebujeme, a to je určitě nejdůležitější. To byl nakonec také důvod, proč jsme tento závod jeli," uvedl Král na svých oficiálních internetových stránkách.

Jestli mu to ve Valencii pomůže, se uvidí o nadcházejícím víkendu. "Chci vyhrát stokrát více než loni, protože na to mám. Bude tam tak pět kluků, kteří pojedou hodně rychle. Jedno ale dopředu vím: kdybych měl skončit druhý, byla by to katastrofa. Byl bych hodně naštvaný," dodal Král pro Sport.

Reklama

Související témata: