Hlavní obsah

Piquet: S Alonsem budeme bezproblémová dvojka

PRAHA

Najde Fernando Alonso po návratu do stáje Renault společnou řeč se svým novým týmovým partnerem Nelsonem Piquetem? Dvaadvacetiletý brazilský nováček elitního šampionátu se potkal se španělským jezdcem minulý týden při testech v Jerezu a je přesvědčen, že napětí, které v loňské sezóně panovalo mezi Alonsem a Lewisem Hamiltonem v týmu McLaren, nehrozí.

Článek

„Po setkání v Jerezu musím říct, že naše vztahy jsou v pohodě. Do sezóny jdeme se stejným cílem: pomoci Renaultu na bednu či ještě lépe k vítězství. A pro tento cíl je Fernando nepostradatelný. I kdybychom byli přímými konkurenty a já mohl bojovat o první příčku, stejně si nemyslím, že by se opakovala situace z loňského roku,“ uvedl syn stejnojmenného trojnásobného mistra světa F1.

Alonso přišel loni do McLarenu se dvěma tituly mistra světa, vedle nováčka Lewise Hamiltona ale nedostal pozici týmové jedničky a rovné postavení vedle britského mladíka, který navíc od začátku šampionátu zářil, neunesl. Stále silnější napětí mezi oběma jezdci vyvrcholilo při srpnové Velké ceně Maďarska, kdy Alonso při kvalifikaci zdržel Hamiltona při nájezdu do boxů a připravil jej tak o pole position, za což byl potrestán Mezinárodní automobilovou federací (FIA).

Brzy poté Alonso svůj osud v McLarenu zpečetil, když při vyšetřování špionážní aféry předal FIA důkazy o tom, že McLaren využil ukradená data o vozu Ferrari. McLaren byl poté potrestán rekordní pokutou 100 miliónů dolarů a pozice španělského pilota se stala neudržitelnou. Z kontraktu pro tým z Wokingu se vyvázal po pouhém roce a s radostí se vrátil pod křídla Flavia Briatoreho v Renaultu.

Testy ve Valencii bez vážnějších potíží 

V pondělí si dvojnásobný mistr světa poprvé vyzkoušel monopost R28, s nímž se v letošní sezóně pokusí vrátit tým Renault tam, kde jej opustil. Tedy na absolutní vrchol. Briatoreho tým po veleúspěšných sezónách 2005 a 2006 v loňském roce paběrkoval, Fin Heikki Kovalainen a Ital Giancarlo Fisichella obsadili v konečném pořadí 7., resp. 8. místo a v Poháru konstruktérů Renault nasbíral pouhých 51 bodů, tedy přesně 4x méně než vítězné Ferrari.

„První svezení s novým vozem je vždy vzrušující. Dobrou zprávou je, že jsme se nesetkali s vážnějšími potížemi a můžeme pokračovat v práci podle plánu. Nějaké drobnosti se ale samozřejmě našly. Na srovnávání s konkurencí je zatím brzy,“ odmítl Alonso hodnotit letošní vůz. Slavnostní odhalení nového monopostu proběhne 31. ledna v Paříži.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.