Hlavní obsah

Tentokrát se risk nevyplatil, mrzelo Kubicu

MELBOURNE/PRAHA

Nechybělo mnoho a pilot stáje BMW-Sauber Robert Kubica mohl slavit první pole position ve formuli 1. Polský jezdec ale v závěru kvalifikačních bojů v melbournském Albert Parku chyboval, vyjel s vozem na trávu a prohrál duel s Lewisem Hamiltonem o první místo na startu o 155 tisícin sekundy. I tak ale dosáhl nejlepšího kvalifikačního výsledku v kariéře.

Článek

„Hodně jsem v závěrečné části kvalifikace riskoval, tentokrát se to ale bohužel nevyplatilo,“ zalitoval třiadvacetiletý rodák z Krakova před novináři. „Nevešel jsem se do dvanácté zatáčky a vyjel na trávu, což mě stálo něco mezi dvěma a třemi desetinami sekundy a podle všeho i pole position,“ dodal Kubica.

V týmu BMW ale vládla i tak absolutní spokojenost, povedené představení polského pilota totiž podtrhl pátým místem Nick Heidfeld. „Je to náš nejlepší kvalifikační výsledek od doby, co jsme vstoupili do formule 1. Je skvělé, že jsme se dokázali prosadit v konkurenci stájí Ferrari a McLaren, které jsou od prvních okamžiků v Melbourne velmi rychlé,“ těšilo šéfa stáje Maria Theissena.

Kubica v Austrálii jen potvrdil odhady odborníků, kteří předpovídají další vzestup stáje BMW. Vítěz kvalifikace Lewis Hamilton však zůstává před premiérovým závodem letošní sezóny klidný. „Vždy je co vylepšovat a i já jsme mohl zajet lepší časy. Ze svého vozu jsem rozhodně nedostal maximum,“ prohlásil třiadvacetiletý Brit.

Nejúspěšnější nováček světového šampionátu v historii, který loni lámal jeden rekord za druhým, však již před časem označil Kubicu za jednoho z hlavních budoucích rivalů. Jak dopadne duel mladých pušek v Melbourne? První závod letošního ročníku mistrovství světa vozů formule 1 startuje v Albert Parku v neděli v 5:30 SEČ...

Reklama

Související témata: