Hlavní obsah

Schumacher bude řídit novou organizaci FIA pečující o bezpečnost

MONTE CARLO

Michael Schumacher se stal šéfem nové organizace při federaci FIA, jejímž úkolem bude péče o bezpečnost v motoristickém sportu. V dějišti Velké ceny Monaka byl sedminásobný světový šampion formule 1 zvolen předsedou nadace, která nese oficiální název Motor Sport Safety Development Fund.

Článek

To má nyní k dispozici 38 miliónů eur, jež pocházejí vesměs z rekordní pokuty, kterou FIA uložila v minulé sezóně stáji McLaren po špionážní aféře. Britsko-německý tým tehdy musel zaplatit 100 miliónů dolarů. Peníze budou po celém světě využívány na školení mladých jezdců, tréninkové programy a vylepšení motoristických areálů v zemích, které se bez finanční podpory neobejdou.

Členy organizace jsou vedle Schumachera také prezident FIA Max Mosley, Jean Todt z vedení stáje Ferrari, sportovní šéf McLarenu Norbert Haug a Nick Craw, prezident zámořské automobilové soutěžní komise. "Od počátku jsme počítali s tím, že peníze z trestu, o kterém jsme v případě McLarenu rozhodovali, půjdou na podobné účely, ke kořenům motoristické sportu," uvedl v prohlášení Mosley, o jehož vlastní budoucnosti v čele FIA po známém sexuálním skandálu se bude rozhodovat 3. června.

Reklama