Hlavní obsah

Kubica: Začínáme ztrácet na Ferrari i McLaren, mezi kandidáty na titul nepatřím

PRAHA

Pilot stáje BMW-Sauber Robert Kubica dokázal v Monte Carlu zopakovat své dosud nejlepší umístění v kariéře a po přídělu bodů za druhé místo si upevnil v průběžném hodnocení mistrovství světa vozů formule 1 čtvrtou příčku. Na lídra šampionátu Lewise Hamiltona ztrácí třiadvacetiletý rodák z Krakova pouhých šest bodů, osobně se ale do smečky pronásledovatelů, která lační po titulu, neřadí.

Článek

Kubica po nepovedeném úvodu sezóny v Austrálii, kde nedojel, neskončil v následujících pěti závodech na horším jak čtvrtém místě a na stejné příčce figuruje i v průběžném pořadí mistrovství světa. Polský pilot se však mezi kandidáty na titul neřadí. „Ve formuli 1 se může stát cokoli. Já si ale nemyslím, že patřím mezi kandidáty na titul,“ uvedl.

I když v Monaku slavil podruhé v kariéře druhou příčku, cítil, že to nebylo ono. „V posledních dvou třech závodech jsme nebyli tak konkurenceschopní jako v úvodu sezóny,“ postěžoval si. „Bylo mnohem obtížnější vydobýt pozice. Proto si myslím, že se o titul poperou Kimi Räikkönen s Felipem Massou a Hamiltonem. Budu se jim ale snažit situaci znepříjemnit, jak jen to bude možné,“ říká.

Návratu do Montrealu se nebojí 

Formule 1 se po Velké ceně Monaka stěhuje za oceán a piloty čeká příští víkend závod v Montrealu. Kubica se do Kanady vrací rok poté, co na okruhu Gillese Villeneuva vyvázl bez vážnějšího zranění z hrůzostrašného karambolu, při němž v rychlosti kolem 300 km/h ztratil vládu nad vozem, odrazil se od bariér na obou stranách tratě a nakonec skončil ve fragmentu svého monopostu u jedné ze zdí.

Polský pilot sice skončil v nemocnici, hned následující den byl ale propuštěn. Po velkém otřesu jej ale lékaři raději nepustili o týden později na start Velké ceny USA, což Kubica špatně nesl, protože se cítil dobře.

I proto odmítá, že by jel do Montrealu s nepříjemnými vzpomínkami. „Samozřejmě, že všichni víme, co se stalo v roce 2007. Já s tím ale nemám nejmenší problém. I po tom incidentu jsem odzávodil zbytek sezóny bez toho, abych se k té nepříjemné situaci vracel. Piloti formule 1 podstupují velkou míru rizika, já ale do Montrealu nepojedu negativně naladěný. Jako na každý jiný závod tam jedu s cílem urvat co nejvíc bodů,“ uzavřel Kubica.

Reklama

Související témata: