Hlavní obsah

McLaren očekává v Barceloně další těžký víkend

PRAHA

I přes postupné vylepšení konkurenceschopnosti nepanuje v týmu McLaren před víkendovou Velkou cenou Španělska vozů formule 1 přehnaný optimismus. Lewis Hamilton v posledním závodu v Bahrajnu dojel čtvrtý, Katalánský okruh prý ale monopostu britsko-německé stáje tolik vyhovovat nebude.

Článek

„Po pozitivním vystoupení v Bahrajnu se značně obáváme, že charakteristika tratě v Barceloně našemu vozu tolik sedět nebude,“ potvrdil Hamilton před cestou do Španělska. „Navíc nepřijíždíme s významnějšími změnami na voze, takže bude zajímavé sledovat, kde se budeme pohybovat. Naši inženýři jsou ale celkem optimističtí, nový zadní difuzor a přední křídlo by nám snad znovu měly pomoci,“ doplnil obhájce mistrovského titulu, jemuž v aktuálním pořadí MS patří sedmá pozice.

Podle šéfa týmu Martina Whitmarshe lze v Barceloně očekávat zlepšený výkon konkurence, McLaren chce ale přesto bojovat o nejvyšší příčky. I přes absenci potřebného přítlaku, který vyžadují dlouhé rychlé zatáčky v Barceloně. „Charakter Katalánského okruhu může ukázat některé nedostatky našeho vozu. Všichni v týmu ale věří, že se dokážeme udržet na dohled od nejrychlejších,“ podotkl nástupce Rona Dennise.

V souvislosti s očekávanými změnami na monopostech očekává zemětřesení v pořadí šéf sportovní sekce automobilky Mercedes Norbert Haug. „Bude to skutečný test budoucího rozložení sil,“ uvedl. „Očekávám extrémně obtížný závod. Jsme uprostřed intenzivního procesu stahování náskoku konkurence, ale ve srovnání s předešlými sezónami jsme stále daleko od pozice, v níž bychom chtěli být,“ dodal Haug.

Reklama

Související témata: