Hlavní obsah

Idioti, glosoval šéf F1 Ecclestone hrozbu stáje Ferrari, že se bude soudit

PRAHA

"Už to měli udělat dřív, idioti," pronesl šéf F1 Bernie Ecclestone, když v pátek na mimořádném jednání nedošlo k dohodě mezi stájemi a prezidentem Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxem Mosleym kvůli rozpočtovému stropu v příštím roce a tým Ferrari se rozhodl podat na FIA žalobu. „Je to dobře. Aspoň se o tom bude dál psát v novinách. Už to měli udělat dřív - idioti,“ glosoval Ecclestone chuť Ferrari se soudit.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

Bernie Ecclestone tak reagoval na otázku britského deníku The Times, co si myslí o rozhodnutí italské stáje. "Podle mě bude Ferrari v příští sezóně pokračovat ve formuli 1. Stoprocentně," dodal osmasedmdesátiletý šéf F1.

"Myslím, že představa dvojích pravidel štve každého. Vždycky jsem si říkal, že je to hloupý nápad. Určitě se shodneme, že bychom měli mít jen jedny pravidla. Věřím, že nakonec to tak dopadne," zamýšlel se, zda schválení nových regulí nakonec přežije všechna jednání.

Mosley přirovnává Ferrari k Sennovi

Prezident FIA Max Mosley stále tvrdí, že formule 1 by se bez nejúspěšnějšího týmu historie obešla. Zároveň je ale přesvědčen, že Ferrari zůstane. "Představa, že jsou nepostradatelní, je nesmysl. Je to trochu podobné jako s Ayrtonem Sennou. V roce 1994 to byl nejdůležitější pilot. Bohužel ale přišel o život a formule 1 běžela dál. A kdysi byl mezi stájemi stejně důležitý Lotus," prohlásil devětašedesátiletý Mosley.

"Nemyslím si, že by tento spor měl trvat dlouho. Vžijte se do jejich situace. Musí si rozmyslet, co chtějí dělat. Pokud budou chtít pokračovat v závodění, můžou si přijít promluvit," dodal Mosley v reakci na to, zda se krize neprotáhne až do zimy.

Další jednání o dvojích technických pravidlech a rozpočtovém stropu proběhne mezi týmy, Mezinárodní automobilovou federací a Berniem Ecclestonem v úterý v Monaku, kde se o víkendu pojede Velká cena.

Reklama

Související témata: