Hlavní obsah

Schumacher se chystá znovu testovat s vozem F2007

MARANELLO

Německý pilot Michael Schumacher bude tento týden opět testovat ve starém monopostu Ferrari F2007, aby si ověřil svoji kondici a stav krku před svým návratem do seriálu formule 1 příští víkend ve Valencii. Sedminásobný světový šampion by měl tento týden absolvovat dva tréninkové dny.

Článek

"Nyní je naplánováno, že Michael bude v Mugellu jezdit v úterý a ve středu," potvrdila Schumacherova mluvčí Sabine Kehmová pro deník Bild. "Opět využije vozu z roku 2007 a programu F1 Clienti, a to na jeho vlastní žádost a jeho náklady," odhalila mluvčí.

Půjde o uzavřený trénink, který by měl potvrdit, že je Schumacher fit na závody a může jezdit i s jeho bolavým krkem. Podle Kehmové půjde o poslední testy před Velkou cenou Evropy, která se ve Valencii jede 23. srpna. Tam Schumacher nahradí ve Ferrari zraněného Brazilce Felipeho Massu, který se po operaci zotavuje doma v Sao Paulu.

Schumacher nemůže otestovat aktuální model F60, protože to je v rozjetém ročníku zakázané. Stáj Ferrari neuspěla s žádostí o výjimku, v hlasování týmů totiž nesouhlasily stáje Williams a Red Bull.

Reklama

Související témata: