Hlavní obsah

Barrichello chce závodit i příští rok, snu o titulu mistra světa se nevzdává

PRAHA

Sedmatřicetiletý Rubens Barrichello, pilot stáje Brawn GP, ještě rozhodně nepomýšlí na odchod z formule 1. Minulou neděli zvítězil ve Velké ceně Evropy, v průběžném pořadí šampionátu se posunul na druhou příčku a jeho sen o zisku titulu mistra světa tak stále trvá...

Foto: Dani Cardona, Reuters

Brazilský pilot formule 1 ze stáje Brawn GP Rubens Barrichello se raduje z vítzství ve Velké ceně Evropy.

Článek

"Mám dobrý pocit z toho, že pořád existuje šance vyhrát mistrovství světa. Na začátku tohoto víkendu ztrácím osmnáct bodů, což je stále hodně. Ale pořád je to lepší než šestadvacet, které jsem na Jensona Buttona ztrácel před Velkou cenou Evropy. Jsem zase o kus blíž a mám šanci," prohlásil před GP Belgie Rubens Barrichello na webových stránkách Autosportu.

"Jezdím dobře. Jen je potřeba se udržet. Nikdy nejste dost blízko, dokud skutečně nevyhrajete," dodal dále sedmatřicetiletý Brazilec. Minulý víkend ve Valencii vyhrál a rád by se na stupně vítězů probojoval i nyní. "Vítězná GP Evropy je pryč, teď musím zpátky do práce a předvést to nejlepší. A samozřejmě doufat, že budu opět první."

Bát se nejspíš nemusí

I když ještě nemá jezdec Brawnu GP podepsanou smlouvu na příští rok, o "důchodu" ještě rozhodně neuvažuje. "Co se týče vůle, jsem na sto procent rozhodnutý zůstat ve formuli 1. Loni jsem ukázal, že ještě nechci skončit a věřil jsem tomu. Určitě bych se ale nechtěl dostat do situace jako v loňském roce, kdy jsem dlouho nevěděl, co se mnou bude," vysvětloval Barrichello. Bát se nejspíš nemusí, neboť se Ross Brawn, šéf týmu, nedávno vyjádřil, že chce se současnými jezdci prodloužit smlouvu.

A tak by neměl Barrichello přijít o atmosféru kolem F1, kterou tolik miluje. "V paddoku znám tolik lidí. Ráno mi trvá patnáct minut než se sem dostanu a večer než se dostanu ven. Se všemi si popovídám a to mám moc rád," přiznává rodák ze Sao Paula.

Reklama