Hlavní obsah

Massa: Piquet mě fingovanou bouračkou okradl o titul mistra světa

PRAHA

Když loni v posledním závodě formule 1 přišel Felipe Massa o titul mistra světa, měl slzy na krajíčku. Přesto svou prohru vzal sportovně a Lewisi Hamiltonovi pogratuloval. Poté, co však světem motosportu otřásla singapurská aféra, ví, že jej o titul připravila úmyslná nehoda Renaultu. "To, co se stalo, byla loupež a já kvůli ní přišel o titul," zlobí se Massa.

Článek

"To, co se v Singapuru loni stalo, byla loupež. A výsledky se vůbec nezměnily, to není správné," zlobí se na webových stránkách Autosportu loňský vicemistr světa Felipe Massa. "Ta krádež změnila výsledek celého šampionátu a já tak přišel kvůli jednomu bodu o titul," hořekuje dál Brazilec, který loni v singapurském závodě vedl. Po Piquetově nehodě a následném vyjetí zpomalovacího vozu zamířil do boxů. Tam se však jeho tým dopustil fatální chyby. Mechanici Ferrari totiž nechali Massu odjet s palivovou hadicí v nádrži. Než mu ji posléze odstranili, pilot ztratil hodně času a skončil až třináctý.

Není tedy divu, že osmadvacetiletý Massa, jenž se zotavuje z červencové nehody, by uvítal anulování výsledků. "Viděl jsem ve fotbale, že když si vzal rozhodčí úplatek, tak všechny podezřelé výsledky byly následně anulovány. A tým sestoupil do nižší ligy. Ale tady jen Briatoreho poslali domů. Nemyslím si, že je to správné rozhodnutí," říká jezdec Ferrari.

Massu mrzí i chování krajana Nelsona Piqueta mladšího, který právě na popud vedení Renaultu havaroval. "Nelson mě záměrnou havárií okradl o titul. Samozřejmě, že bylo od Renaultu ošklivé, když jezdci řekli, aby boural, pokud chce prodloužit smlouvu. Nelsinho sice nakonec řekl pravdu, což je správné, měl to ale udělat už dřív. Věděl, že ho stejně propustí," lituje Piquetova pozdního jednání Massa.

A tak se "nápravy" rodák ze Sao Paula nedočká. Podle Mezinárodního sportovního kodexu byly výsledky loňského šampionátu uzavřeny 30. listopadu 2008 a od tohoto data do nich není možné nijak zasahovat.

Reklama

Související témata: